De Business

Punem punctul pe știi

Opt firme se bat pe proiectarea noului spital de boli cardiovasculare de la Miroslava

miercuri, 17 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Opt firme se bat pe proiectarea noului spital de boli cardiovasculare de la Miroslava

Valoarea estimată a contractului ajunge la 3,3 milioane lei, fără TVA, iar documentaţia trebuie finalizată în termen de 4 luni de la semnarea contractului.

 

Proiectarea noului spital de boli cardiovasculare de la Miroslava a stârnit un interes major printre companiile din ţară. La licitaţia organizată de Consiliul Judeţean (CJ) s-au înscris opt ofertanţi, în condiţiile în care aproape fiecare companie are numeroşi terţi susţinători şi subcontractanţi.

Valoarea estimată a contractului ajunge la 3,3 milioane lei, fără TVA, iar documentaţia trebuie finalizată în termen de 4 luni de la semnarea contractului: intenţia autorităţilor este de a finanţa Institutul Regional de Medicină Cardiovasculă cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Pentru a putea accesa banii PNRR, proiectul tehnic şi detalii de execuţie trebuie finalizate până cel târziu în prima parte a anului viitor. Spitalul va fi construit pe un teren cu deschidere la şoseaua de centură, suprafaţă pusă la dispoziţie de către Primăria Miroslava.

Cine sunt ofertanţii

Printre ofertanţi la licitaţia de proiectare se numără o asociere condusă de Metroul SA, companie ce a proiectat metroul din Capitală şi alte obiective majore de investiţii. Firma este asociată cu grupul UTI. Ceilalţi ofertanţi sunt asocierea Cubicon Invest (Baia Mare) – Mansart Corporate (Târgu Mureş), cu nu mai puţin de 8 firme subcontractante; compania Popp & Asociaţii (Bucureşti, alături de trei subcontractanţi), Expert Project Team (Iaşi, ofertant unic), PGA Markers (Timişoara, alături de 3 subcontractanţi şi un terţ susţinător), Studio SQM (Sibiu, ofertant unic), Aduro Impex (Bucureşti, cu 3 subcontractanţi) şi Bau Stark (Ilfov, cu 7 subcontractanţi un un terţ susţinător).

Cititi si: S-a semnat pentru o investiţie de 300 de milioane euro la Iaşi. Greul abia începe

Amplasamentul terenului este la şoseaua de centură a Iaşului, la jumătatea distanţei dintre Brătuleni şi Uricani. Suprafaţa utilă a unităţii medicale este propusă la 70.000 mp, în timp ce suprafaţa desfăşurată ar urma să fie de 90.000 mp. Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară va avea 450 de paturi pentru spitalizare continuă, iar alte 50 de paturi vor fi în regim de spitalizare de zi.

Unitatea va avea laboratoare şi spaţii specifice activităţii derulate, precum şi un heliport, un buncăr, parcare, o cantină restaurant şi o clădire tehnico-administrativă. Potrivit estimărilor actuale, lucrările de construire a unui astfel de spital ajung la peste 300 milioane euro. 

Comentarii