Pacienta şi-a plătit medicul cu partide de sex, apoi l-a şantajat: „Dau tot soției”. Afacerea necurată a început chiar în cabinet

miercuri, 07 februarie 2024, 09:24
3 MIN
 Pacienta şi-a plătit medicul cu partide de sex, apoi l-a şantajat: „Dau tot soției”. Afacerea necurată a început chiar în cabinet

Un dosar de şantaj sexual care s-a finalizat în instanţă cu o condamnare cu suspendare a avut în prim-plan o femeie în vârstă de 45 de ani şi un medic stomatolog, trecut de vârsta de 70 de ani.

Inculpata, Delia T., a fost condamnată de Judecătoria Suceava la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, cu suspendarea executării pedepsei pentru 3 ani de zile, scrie Monitorul de Suceava. Cum femeia şi-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile. Sentinţa nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă.

Extracţia unei măsele a dus la o întâlnire de „mulţumire”

Victima din dosar este un medic stomatolog căruia îi vom păstra anonim numele. Faptele s-au petrecut la finele anului 2018, când medicul avea 73 de ani, rezultă din dosarul de anchetă. Din cercetările ulterioare a rezultat că medicul a avut la cabinetul său o pacientă care avusese mai multe lucrări dentare la el, timp de aproximativ un an. Medicul i-a făcut în octombrie 2018 o extracţie dentară relativ simplă femeii şi nu i-a mai solicitat bani pentru această intervenţie.

Femeia a mulţumit şi a plecat acasă, dar ulterior l-a sunat pe medic şi l-a invitat la o cafea în locuinţa sa din Suceava, spunându-i că i se simte datoare, după cum spune medicul. Medicul a mers la locuinţa femeii, unde aceasta s-a dezbrăcat şi a ţinut să îi „mulţumească” acestuia cu un sex oral, a rezultat din cercetări şi din declaraţii.

Cum a început şantajul

Medicul s-a mai deplasat ulterior încă o dată la domiciliul femeii, unde a avut parte de acelaşi tratament. Femeia a solicitat apoi să vină la cabinet, după ce i-a spus medicului că o doare o măsea. În cabinet au avut loc noi scene sexuale, însă de această dată medicul a sesizat că femeia are un comportament ciudat şi a realizat la un moment dat că este înregistrat. Atunci, a scos-o afară din cabinet.

Previzibil, ulterior inculpata a început să îi trimit mesaje medicului stomatolog şi să îl ameninţe că va difuza înregistrarea soţiei şi mass-mediei. Medicul i-a dat iniţial femeii suma de 1.000 de lei, în schimbul garanţiei că înregistrarea va fi ştearsă, însă femeia a continuat să îl caute insistent pe bărbat.

A fost momentul în care medicul a apelat la poliţie, iar la începutul anului 2019 a fost organizat un flagrant. Femeia a fost prinsă cu 700 de lei, bani marcaţi, pe care i-a luat de la medicul şantajat.

Faptă recunoscută şi pe jumătate iertată de judecători

Delia T. a recunoscut săvârşirea faptei, în sensul şantajului, dar s-a declarat hărţuită sexual, în sensul că partidele de sex nu ar fi fost făcute doar la iniţiativa sa, fapt infirmat însă de cursul anchetei. Imediat după flagrant, ea a fost reţinută în arest pentru 24 de ore, ulterior fiind plasată sub control judiciar. Cum femeia şi-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile. Printre obligaţiile impuse inculpatei se află 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Sentinţa nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă. Judecătorii au decis ca femeia să nu facă totuşi puşcărie având în vedere că nu s-a mai întâlnit cu legea penală (nu figura cu antecedente penale), a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere şi regret a faptei.

Articolul, integral, în Monitorul de Suceava

Comentarii