Parcurs ireal al unei tinere prin funcții înalte cu sprijin PNL, apoi USR

vineri, 21 ianuarie 2022, 10:54
1 MIN
 Parcurs ireal al unei tinere prin funcții înalte cu sprijin PNL, apoi USR

Alexandra Tamaș, fosta șefă de cabinet a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, face acum lobby la Bruxelles pentru marii jucători din industria farmaceutică. Anterior, i-a consiliat și pe ex-ministrul PNL Victor Costache și pe consilierul onorific al lui Rafila.

Newsweek România a dezvăluit anul trecut că șefa de cabinet a ministrului Vlad Voiculescu a lucrat pentru giganții din industria farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) și Pfizer.

Un an mai târziu, avea să ajungă la vârful Ministerului Sănătății în calitate de consilier personal al ministrului liberal Victor Costache.

După ce a fost schimbat din funcție ministrul, Alexandra Tamaș a ajuns consiliera personală a secretarului de stat Nicolae Dragoș Garofil, tot de la PNL.

De la PNL, Alexandra Tamaș a trecut în tabăra Uniunii Salvați România. Vlad Voiculescu, actualul șef al USR București, a fost numit ministru al Sănătății în data de 23 decembrie 2020. Atunci a decis să o angajeze ca șefă de cabinet pe Alexandra Tamaș.

Ulterior, ministrul a reușit să o impună la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

La scurt timp după ce ministrul Vlad Voiculescu a fost remaniat de premierul Florin Cîțu, Alexandra Tamaș a părăsit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. A fost angajată imediat pe funcția de director „afaceri publice“ de Federația Europeană a Industriilor și Asociaților Farmaceutice (EFPIA), cea mai mare organizație de lobby pentru industria farmaceutică de la Bruxelles.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii