Parlamentarii AUR îşi ţin biografiile la secret: singurul grup care nu oferă nici o informaţie

miercuri, 17 februarie 2021, 12:58
1 MIN
 Parlamentarii AUR îşi ţin biografiile la secret: singurul grup care nu oferă nici o informaţie

Nici un deputat sau senator AUR nu şi-a publicat biografie pe site-ul Camerei Deputaţilor, respectiv a Senatului. Este singurul partid în care nici un parlamentar nu a oferit informaţii profesionale. Doar data naşterii figurează în dreptul parlamentarilor AUR.

În rest, nu se ştie: unde au studiat, unde au lucrat, ce cursuri de calificare au urmat. Din declaraţiile de avere se poate afla ultima slujbă şi cât au câştigat. Nici liderul AUR, George Simion, nici liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu, nici senatorul Sorin Lavric – câteva din cele mai cunoscute personaje ale partidului – nu şi-au publicat CV-urile, însă această chestiune este opţională, nu obligatorie. 

Imensa majoritate a parlamentarilor acestui partid nu au nici o activitate, după aproape două luni: nu au depus interpelări, nu au iniţiative legislative şi au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. 

Senatorul Mircea Dăneasa are mai multe luări de cuvânt în care anunţa cum va vota: “Sunt Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, şi votez pentru“ – discurs din 25 ianuarie 2021. Şi-n alte grupuri parlamentare sunt deputaţi sau senatori care nu şi-au postat biografia, dar acestea sunt cazuri izolate. 

 

 

Comentarii