Parohie mare disponibilă pentru preoţii din Iaşi care vor să se transfere: are peste 400 de familii arondate

joi, 18 august 2022, 22:41
1 MIN
 Parohie mare disponibilă pentru preoţii din Iaşi care vor să se transfere: are peste 400 de familii arondate

Patru parohii vacante pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor care vor să se transfere şi care îndeplinesc condiţiile statuare pentru a depune dosarul.

Noutatea faţă de anunţurile din trecut ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei este prezenţa pe listă a uneia dintre cele mai mari parohii disponibile în ultimii ani. Aceasta se află în localitatea Blăgeşti, de lângă municipiul Paşcani, care a devenit aproape o suburbie a acestuia. Conform MMB, parohia are biserică, casă parohială, este liberă pentru transfer de miercuri, 17 august, şi are un număr de 442 de familii arondate – mult mai mult decât toate celelalte trei parohii disponibile pentru transfer puse la un loc.

În afară de aceasta, mai sunt două parohii în Protopopiatul Piatra Neamţ, la Izvorul Muntelui şi la Hârţeşti, cu 88, respectiv 58 de familii arondate. Cea de la Hârţeşti este singura care nu are casă parohială, dar are biserică deja construită. A patra parohie scoasă la transfer începând cu 17 august este în localitatea Başeu, din Protopopiatul Darabani, judeţul Botoşani. Aceasta deserveşte 169 de familii de enoriaşi.

Comentarii