Patronul unui lanţ de magazine se plânge că Poliţia nu face nimic să prindă hoţii care i-au jefuit afacerile

sâmbătă, 27 mai 2023, 07:57
2 MIN
 Patronul unui lanţ de magazine se plânge că Poliţia nu face nimic să prindă hoţii care i-au jefuit afacerile

Mai multe magazine din Suceava şi Botoşani au fost vizate, în ultimele două săptămâni, de furturi care au urmat acelaşi modus operandi, potrivit monitorulsv.ro. Principalele suspiciuni se îndreaptă către membrii unei bande organizate din Dorohoi, care au acţionat cu curaj şi hotărâre. Cu toate că reprezentanţii companiei au notificat autorităţile de fiecare dată, în scopul capturării infractorilor şi recuperării bunurilor furate, atitudinea poliţiei din cele două oraşe a fost total diferită. În timp ce ancheta din Suceava a stagnat de mai bine de două săptămâni, investigaţiile din Botoşani au fost demarate imediat.

Primul incident a avut loc pe 10 mai, în magazinul Fabio de pe strada Ana Ipătescu din Suceava, în apropierea Mc Donald's. În jurul orei 13:00, patru persoane au reuşit să fure un iPhone 13 Pro Max în valoare de 4.500 de lei din Casa de Amanet Fabio. Hoţii au pus la cale meticulos modul de operare şi au distras intenţionat angajaţii.

Doi tineri au intrat în magazin şi au solicitat un telefon de pe raft, pretinzând că doresc să-l cumpere. În timp ce unul dintre ei rămânea în magazin pentru a verifica telefonul, celălalt ieşea afară. În acelaşi timp, alţi doi complici intră în magazin, dorind să amaneteze nişte ochelari, astfel distrăgând atenţia angajatului. În momentul în care angajatul verifica ochelarii, hoţii au profitat de ocazie şi au fugit cu telefonul, unul dintre complici deschizându-le uşa pentru a-i facilita scăparea.

Angajatul de la Fabio a reacţionat prompt şi a anunţat imediat poliţia. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la locul faptei şi a început cercetările. În plus, angajaţii companiei au pus la dispoziţie poliţiei înregistrările video de la momentul furtului şi au oferit informaţii despre suspecţi. În scurt timp, informaţia despre furt a fost făcută publică pe reţelele de socializare, iar numele suspecţilor – Moldovanu Andrei, Foca Andrei, Feraru Ricardo şi Iancu Gabor – au fost transmise poliţiei.

La aproximativ şase ore de la furtul din Suceava, în timp ce poliţia din judeţul vecin ar fi trebuit să investigheze cazul, doi dintre suspecţi, Moldovanu Andrei şi Foca Andrei, au ajuns la sucursala din Dorohoi a Casei de Amanet Fabio, însoţiţi de alte trei persoane.

Comentarii