Conferinţă în format TEDx, în contextul alegerilor din mai

Patru români extraordinari vor vorbi mâine la Iaşi despre vot

sâmbătă, 06 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Patru români extraordinari vor vorbi mâine la Iaşi despre vot

Parlamentul European organizează mâine, de la ora 11.30, un eveniment la Iaşi pe formatul TEDx, în care patru români vor vorbi, în contextul alegerilor europarlamentare, despre dorinţa de a trăi într-o lume mai bună, o Românie mai bună, o Europă mai bună, şi despre lucrurile care „i-au făcut să îşi pună talentul în slujba valorilor în care ei cred şi să lupte pentru ele“. 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, va avea loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, în Sala mare, şi este prima dintr-o serie care vor fi organizate în ţară. „Conferinţele reunesc poveşti de viaţă impresionante, poveşti de succes, care merită spuse şi ascultate, dar şi discuţii despre teme şi valori europene şi despre importanţa implicării civice. Invitaţii noştri, Cornel Amariei, Ana Maria Hogaş, Tedy Necula şi Andrei Tudor, vor vorbi despre drumul de la inspiraţie la acţiune şi despre ce înseamnă să te implici şi să lupţi pentru lucrurile în care crezi“, au precizat reprezentanţii Parlamentului European.

Evenimentul include şi două sloganuri, „De data asta votez“ şi „Viitorul Europei“, fiind menit să implice tinerii în ideea de răspundere civică şi de asumare a responsabilităţii de a merge la vot. Pe scenă vor fi prezenţi Cornel Amariei, un tânăr de 24 de ani inclus în ediţia din 2018 a topului celor mai remarcabili tineri din lume, fiind primul român care primeşte acaestă distincţie. „Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenţi 30 de tineri din Europa, si a fost inclus într-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire. De profesie inginer, Cornel este cunoscut pentru inventarea lumen, un sistem de asistenţă pentru persoanele cu deficienţe de vedere care le ajută să-şi regăsească percepţia vizuală“, au precizat organizatorii.

La Iaşi va fi prezent şi un băiat de 10 ani, Andrei Tudor, pasionat de robotică şi ştiinţă, care a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale cu o invenţie realizată de el: o nouă identificare a pietonilor şi bicicliştilor în situaţii de vizibilitate scăzută. Alături de ei va fi şi Ana Maria Hogaş, un arhitect care a călătorit prin Africa, pe motocicletă, şi pe Drumul Mătăsii până în Siberia şi prin China şi Tibetul de Est cu bicicleta, cât şi Tedy Necula, care la 30 de ani este un regizor recunoscut la nivel internaţional, care a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi povestitori ai tainelor cinematografiei, deşi suferă de la naştere de o formă de paralizie care îi afectează mâinile şi picioarele. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii