Pe DJ-uri, iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută. Unde sunt cele 8 baze de deszăpezire?

luni, 05 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Pe DJ-uri, iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută. Unde sunt cele 8 baze de deszăpezire?

Administraţia drumurilor judeţene a semnat contractul subsecvent acordului cadru încheiat cu asocierea formată din firmele Eky Route SRL, Enviro Construct SRL şi Florconstruct SRL pentru deszăpezire în perioada 2018-2020.

Oferta asocierii de firme conduse de Eky Route a fost singura depusă la licitaţie, iar preţul maxim oferit a fost cu doar 4.750 de lei mai mic decât cel estimat (13,442 milioane de lei).

Anunţul de atribuire publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice menţionează valoarea minimă de 9,84 milioane de lei şi pe cea maximă, 13,437 milioane de lei. Pentru fiecare sezon rece, este necesară încheierea unui astfel de contract valabil în perioada 1 noiembrie – 15 martie.

Vor fi organizate trei baze, la Iaşi, Tg. Frumos şi Paşcani, două baze secundare la Grajduri şi Cotnari şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

Responsabili­tatea întreţinerii străzilor din municipiul Iaşi revine societăţii Citadin SA, iar deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti ţine de primăriile unităţilor administrativ-teritoriale.

Prefectul Marian Şerbescu a verificat recent stadiul pregătirilor de iarnă la cele şase baze de desză­pe­zire din judeţ ale Direcţiei Regionale de Dru­muri şi Poduri, respectiv cele de la Bivolari, Paşcani, Poieni, Răducăneni, Tg. Frumos şi Va­lea Lupului. Concluzia a fost că „suntem pre­gă­tiţi pentru sezonul rece“.

Comentarii