Pe urmele tabloului potrivit pentru livingul tău

joi, 25 ianuarie 2024, 08:20
3 MIN
 Pe urmele tabloului potrivit pentru livingul tău

Fiind camera în care îți petreci cea mai mare perioadă a timpului, livingul poate fi considerat spațiul pe care ar trebui să te concentrezi cel mai mult, în special atunci când te gândești să renovezi. Mobila, canapeaua, obiectele de decor, veiozele sau alte elemente de mobilier, fiecare dintre acestea joacă un rol primordial în crearea mediului perfect pentru ca tu să te simți ca acasă. 

Cu toate acestea, piesa de rezistență rămâne tabloul. Pe când mobila poate intra în categoria ultimul răcnet, un tablou de peste 100 de ani se poate integra perfect în peisaj, fără să se demodeze. Ceea ce contează, însă, este modalitatea prin care ajungi să îl alegi.

Cum alegeți tabloul perfect  

Multe reguli spun că nu este indicat să plasați un tablou aproape de un mobilier înalt deoarece nu va ieși deloc în evidență. Dacă peretele este unul îngust, atunci ar trebui să alegeți un tablou vertical. Dacă este un perete destul de mare puteți alege seturi de tablouri care sunt compuse din mai multe piese. În ultimul timp, acestea din urmă sunt la mare căutare. 

Tablourile au rolul de a înfrumuseța livingul, însă dacă acestea nu aduc în plus din punct de vedere al aspectului, atunci poate că ar trebui să renunțați la respectivul model și să vă orientați către altul. Încercați ca modelul de tablou pentru living să completeze într-un mod plăcut decorul actual al casei dumneavoastră și să aibă o relație cu culoarea și stilul pereților. 

Asigurați-vă că tabloul realizează un contrast cu peretele

Dacă culoarea pereților este albă, crem sau orice altă culoare deschisă atunci încercați să creați un contrast puternic și să alegeți un tablou care are în componență culori închise.

Tablourile puse în living ar trebui plasate pe peretele potrivit, eventual pe unul gol astfel încât să reușească să îmbunătățească echilibrul vizual din camera respectivă. Indiferent de cât de mulți pereți goi aveți în living, aceștia nu ar trebui aglomerați cu zeci de tablouri deoarece niște pereți aglomerați lasă impresia că livingul respectiv pare mai mic decât este de fapt. 

Culoarea joacă un rol extrem de important

Livingul tău trebuie să fie mediul din care îți extragi inspirația – sau, cel puțin, ipotetic. De aceea, este recomandat să nu îl încarci cu prea multe culori, întrucât păstrarea unor tonuri calde ți-ar putea ușura munca. Spre exemplu, dacă draperiile și canapeaua au aceeași culoare, ar fi bine ca și tabloul să păstreze tonul cromatic, întocmai pentru a nu încărca livingul și a-l face sufocant. Un mix de canapea mov și tabloul galben ar putea să fie exact ceea ce cauți.

Alege peretele tabloului

Fiind, probabil, regula de bază în alegerea tabloului, peretele pe care urmează să îl încadrezi este și cel care te va ghida în setarea dimensiunilor acestuia. Chiar dacă, ipotetic, ai pus ochii pe un tablou și deja ți-ai imaginat cum va arăta în living, este de preferat să ai măsurătorile pregătite înainte să pleci la cumpărături. Posibilitatea ca acesta să nu fie potrivit nici ca mărime, nici ca poziționare, nu este neapărat obiectivul dorit. De aceea, puțină organizare este cu adevărat importantă pentru ca toate lucrurile să fie bine puse la punct.

Decide dacă tabloul poate, sau nu, să atragă atenția cu ușurință

Pentru a-ți modela un living ca în filme, ai nevoie de o piesă de rezistență. Cum mobila, de obicei, este destul de liniștită ca și aspect, iar culorile relaxante, punctul de inspirație trebuie să vină de unde te aștepți mai puțin – chiar de la un obiect de design. Asadar, ceea ce îți recomandăm este ca și tabloul pe care îl alegi să aibă ceva unic, distinct, efemer, al cărui impact vizual să te bine dispună.

 

Comentarii