Pensionarul care şi-a dat foc a murit ieri la spital

marți, 03 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Pensionarul care şi-a dat foc a murit ieri la spital

Sfârşit tragic pentru bărbatul de 76 de ani din Mirosloveşti care, sâmbătă, şi-a dat foc. Pacientul a decedat în cursul zilei de ieri. “Noi am estimat că arsurile, în majoritate de gradul 3, sunt pe 55% din suprafaţa corporală. Colegii de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Recuperatorie (CCPR) au spus că este vorba la 60%. 

S-a intervenit chirurgical imediat, dar, dată fiind suprafaţa arsă atât de extinsă şi vârsta pacientului, care ridică problema unor boli asociate, s-a ajuns la un final nefericit. Referitor la gradul de ocupare a clinicii, secţiei de AŢI arşi, acesta se menţine la 100%”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu. Amintim că, în weekend, echipa medicală de la CCPR din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" a fost nevoită să extindă artificial capacitatea secţiei cu un pat pentru pacientul de la Mirosloveşti, pentru că în niciun spital din ţară nu sunt locuri disponibile pentru mari arşi. La nivelul reţelei sanitare din întreaga ţară, există doar 26 de paturi destinate marilor arşi.

“S-a discutat atunci şi cu cei de la Timişoara, Bucureşti, Braşov, dar, din păcate, alt loc de ATI nu există. S-a găsit o soluţie în cele din urmă pentru acest pacient chiar la CCPR. Cert este că, în momentul de faţă, CCPR nu mai poate interna niciun pacient cu arsuri severe. Dacă ar exista un alt caz similar acum, ar trebui găsită o soluţie la nivel de ţară sau, dacă nu, ar trebui efectuat un transfer la o clinică din străinătate, asta şi pentru că echipele medicale specializate sunt puţine ca număr. De obicei, în aceste cazuri de mare ars, situaţia privind ocuparea paturilor se schimbă prin decesul unui pacient grav”, a explicat dr. Diana Cimpoeşu. Majoritatea pacienţilor cu arsuri ajung la spital în urma unor accidente casnice, pe fondul sau nu al consumului de alcool.

 

 

Comentarii