Perioadă de respiro pentru Horia Sabo

joi, 14 iunie 2018, 01:43
2 MIN
 Perioadă de respiro pentru Horia Sabo

 

CSM se poate echilibra financiar lejer luna viitoare, când va primi banii din drepturile TV. Dacă nu vor apărea creşteri de cheltuieli, problemele vor apărea la toamnă, când noul director general ar trebui să aducă bani în club

CSM Politehnica Iaşi va relua pregătirile vineri. Pe lângă latura sportivă, principala preocupare a clubului este asigurarea bugetului pentru sezonul viitor. Anunţat a fi de 3,5 milioane euro de directorul general Horia Sabo, bugetul Iaşului va fi asigurat în principal de banii proveniţi din drepturile TV. Numai luna viitoare, CSM se aşteaptă să încaseze peste 1,1 milioane euro din sursa amintită. Banii ar aduce nu numai lichidarea datoriilor, ci şi asigurarea liniştii financiare în vară, fără ca Sabo să umple la buzunar.

Detaliem. Înainte de vânzarea lui Qaka, preşedintele executiv al CSM, Adrian Ambrosie a anunţat că gruparea din Copou are nevoie de circa 900 000 de euro pentru a acoperi toate cheltuielile necesare pentru prima jumătate a anului. Cum din vânzarea internaţionalului albanez la FCSB CSM va rămâne cu circa 300 000 de euro, Iaşul ar fi în deficit cu aproape 600 000 de euro până la 30 iunie. Banii vor fi acoperiţi lejer luna viitoare, când CSM va primi peste 1,1 milioane euro. Ar rămâne astfel, dacă nu vor fi creşteri de cheltuieli la club, jumătate de milion de euro, bani suficienţi pentru o vară liniştită.Problemele vor apărea abia din toamnă, atunci când Sabo ar trebui să aducă banii promişi, fie din surse proprii, fie din sponsorizări, omul de afaceri dând asigurări că la CSM nu vor mai fi probleme financiare.  Apoi, din ianuarie 2019, va fi iarăşi linişte, la începutul anului viitor urmând a fi încasate ratele doi şi trei din drepturile TV. Dacă Iaşul va termina sezonul regulat pe locul VI, aşa cum e obiectivul, în conturile CSM va intra în 2019, cumulat, iarăşi, peste 1,1 milioane euro, bani suficienţi pentru sezonul de primăvară.

În altă ordine de idei, CSM Poli nu va mai conta pe Andu Moisi si Alexandru Taciuc, jucători care au evoluat în primavară la Ştiinţa Miroslava.

Comentarii