Persoana care o acuză pe Halep că s-ar fi dopat repetat, cu intenție, acuzată că a încurajat dopingul

vineri, 30 iunie 2023, 13:58
1 MIN
 Persoana care o acuză pe Halep că s-ar fi dopat repetat, cu intenție, acuzată că a încurajat dopingul

Problema pe care o are Simona Halep, cu paşaportul biologic, ar fi legată de „intenția repetată de dopaj”, care ar fi motivația emiterii celei de-a doua acuzații aduse Simonei. Cei de la ITIA şi Sport Resolutions (SR) cred că au găsit ceva în sângele sportivei.

Nu este deloc clar ce anume au găsit, dar aceasta pare a fi motivaţia amânărilor succesive la care a fost supusă. Cu toate acestea, președintele ITIA, Nicole Sapstead este implicată într-un uriaș scandal după ce a sunat jucători pe care i-a anunțat că vor fi controlați anti-doping. Detaliile sunt la finalul acestui articol.

Ce problemă are Simona Halep cu paşaportul biologic

„Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Simona Halep, de către un complet independent de experți.

Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, a declarat Nicole Sapstead, senior director Anti – Doping al Agenției Mondiale de Integritate a Tenisului (ITIA). 

Dacă o manipulare (stimulare eritropoetică [ESA] prin substanța activă Roxadustat, din medicamentul Evrenzo) crește numărul de globule roșii circulante (și astfel crește nivelul hemoglobinei), organismul Simonei a reacționat prin stoparea propriei producții de globule roșii, explică ProSport.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii