Persoanele vaccinate se pot întâlni fără mască, după două săptămâni. În SUA

luni, 08 martie 2021, 21:12
1 MIN
 Persoanele vaccinate se pot întâlni fără mască, după două săptămâni. În SUA

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 se pot întâlni împreună în grupuri mici în interior, fără a purta o mască și fără a respecta distanțarea fizică, au anunțat luni autoritățile sanitare din SUA, citate de AFP.

De asemenea, se pot întâlni fără mască cu persoane nevaccinate dintr-o altă gospodărie la un moment dat, dacă nu prezintă factori de risc pentru Covid-19, a declarat Rochelle Walensky într-o conferință de presă, directoarea Centrelor Americane de Prevenire și Control al Bolilor (CDC).

Pe de altă parte, persoanele vaccinate care se întâlnesc cu persoane nevaccinate din mai multe gospodării în același timp vor trebui să continue să poarte o mască și să respecte distanțarea fizică.

De asemenea, aceștia trebuie să urmeze aceste măsuri în spațiile publice, să evite călătoriile și adunările mari, conform recomandărilor CDC, principala agenție federală de sănătate publică a țării.

Aceste măsuri de precauție sunt luate deoarece „există întotdeauna un risc mic ca persoanele vaccinate să poată fi infectate cu forme ușoare de Covid-19 sau fără să prezinte simptome și să le transmită altora”, a explicat Rochelle Walensky, menționând că cercetările științifice continuă în aceasta zona.

O persoană vaccinată este cineva care a așteptat două săptămâni după ce a primit cele două doze de vaccinuri Pfizer / BioNTech sau Moderna sau două săptămâni după doza unică de vaccin Johnson & Johnson, a spus ea.

Comentarii