Peste 100 de păsări flamingo, observate în Delta Dunării

joi, 27 mai 2021, 11:10
1 MIN
 Peste 100 de păsări flamingo, observate în Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) spune că diversitatea habitatelor și condițiile prielnice din Delta Dunării atrag specii noi sau care au fost observate sporadic în zonă. Este și cazul păsărilor flamingo, peste 100 fiind văzute pe lacurile Tuzla și Sărăturile Murghiol.
 

Cele peste 100 de păsări flamingo au fost observate la începutul acestei săptămâni, pe lacurile Tuzla și Sărăturile Murghiol din Delta Dunării.

Până acum, păsări flamingo nu au fost observate decât sporadic în zonă, însă cei de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) spun că diversitatea habitatelor, condițiile prielnice și abundența hranei le atrag în număr cât mai mare.

„Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. ???? Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, explică cei de la ARBDD, potrivit tion.ro.

Comentarii