Politehnica Iaşi şi-a prezentat ieri achiziţiile

sâmbătă, 21 iulie 2018, 01:43
4 MIN
 Politehnica Iaşi şi-a prezentat ieri achiziţiile

Ieşenii sunt optimişti că vor accede în play-off

FC Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă în care a prezentat achiziţiile verii şi gândurile cu care echipa va aborda sezonul 2018-2019 şi prima partidă oficială, cea de la Craiova, cu Universitatea, de luni.

Rând pe rând, noii veniţi, Adria Gallego (Saguntino), Patrick Petre (Dinamo), Moussa Sanoh (Crawley Town), Alberto Cobrea (FC Botoşani), Dylan Flores (Cartagine), Martin Mimoun (Paris FC), Paul Pîrvulescu (Gaz Metan Mediaş), Laurenţiu Rus (CFR Cluj) şi Iulian Roşu (Metaloglobus Bucureşti), s-au arătat încântaţi că au ajuns la Iaşi şi optimişti că echipa va atinge obiectivele. La fel de optimist a fost şi directorul sportiv, Tibor Selymes, cel care are gestionează în totalitate politica de transferuri: “Dacă anul trecut au venit jucători din Republica Moldova şi din ţările arabe, iar Flavius a reuşit să ducă echipa pe locul VI, eu cred că anul ăsta, cu cei din ţară şi cu străinii care au venit sau vor mai veni, din prima ligă, liga a doua din Franţa sau Belgia, cred că vom ajunge cel puţin pe locul VI, dacă nu mai sus”.

Pe aceeaşi linie s-a situat şi antrenorul principal, Flavius Stoican: “Încercăm să fim mai buni ca anul trecut. Acum ne batem de la egal la egal cu oricare dintre contracandidatele la play-off. Nu mă plâng, nu va fi uşor, dar sunt convins că o să facem lucruri frumoase. Important este să avem încredere. Răbdare şi avem toate şansele de a face un campionat reuşit. Am încredere în toţi cei vechi cu care am reuşit performanţele de anul trecut şi toţi cei care au venit şi vor veni. Îi consider ca şi copiii mei, pe cei mai apropiaţi de vârstă ca şi fraţii mei. Trebuie să facem totul ca să ne autodepăşim, aşa cum au făcut-o anul trecut Qaka, Platini sau Jo, care nu aveau nume sonore când au venit. Acelaşi lucru îl aştept de la cei de acum. Sunt convins că noii veniţi o să-şi dea toată silinţa să intre în grup, în familia pe care am făcut-o aici”.

Căpitanul echipei, Andrei Cristea, singurul jucător din lotul vechi prezent la conferinţă, a făcut apel la răbdare – “Suntem într-o nouă reconstrucţie, au venit foarte mulţi jucători noi. Cei vechi încercăm să-i integrăm repede, să creăm o echipă” – pe aceeaşi lungime de undă fiind şi Laurenţiu Rus: “Nu s-au format încă foarte bine legăturile, trebuie să avem puţină răbdare, să-i adaptăm pe toţi, să formăm familia care a fost anul trecut la Iaşi”.

Selymes a anunţat că întăririle vor continua să sosească. Ieri au ajuns în Copou ghanezii Lawson Bekui (atacant, Extremadura) şi Dwubeng (fundaş, FC Dreams), iar zilele următoare sunt aşteptaţi atacanţii Enoh (Lokeren) şi Tshibumbu (Tours). Un alt nume care ar putea apărea în Copou este jucătorul de bandă stângă albanez Simo. Totodată, se aşteaptă clarificarea situaţiei medicale a lui Mongongu (Montpellier), care a jucat ieri dimineaţă în testul câştigat în Copou cu 3-1 (2-1) în faţa CSM Paşcani (Liga a IV-a). Golurile formaţiei de primă ligă au fost marcate de Flores, Moussa şi Bosoi.

Gata de luptă cu oltenii

În ceea ce priveşte meciul de luni, cu U Craiova, ieşenii sunt încrezători, deşi au mai multe probleme de efectiv. “Sper să începem cu dreptul. Ei au început ezitant sezonul, au pierdut Supercupa. Nu mai au câţiva jucători faţă de anul trecut, însă au, în continuare, fotbalişti de mare valoare. Va fi dificil şi pentru că Bosoi, Sin şi Bădic sunt accidentaţi, iar Zaharia este incert. În plus, nu ştiu dacă Rus şi Flores, doi jucători foarte importanţi pentru noi, precum şi Mimoun, vor fi legitimaţi. Am însă încredere că cei care vor intra, cei care vor fi pe teren,  Andrei Cristea, Mihalache, Frăsinescu, Cioinac, toţi ceilalţi, vor face totul să începem aşa cum trebuie” a spus Stoican, care a fost încurajat de Selymes: “Craiova e o echipă bună, care joacă de mult timp împreună, au un mare avantaj, stadionul, suporterii. Va fi un meci dificil, dar Flavius ştie ce are de făcut şi sunt sigur că o să le pună probleme”. Jucătorii ieşeni îşi doresc să nu piardă în Oltenia. “Situaţia la club este foarte bună acum. Foarte important este să fim concentraţi doar pe fotbal. Luni avem o partidă grea, jucăm împotriva unei echipe mari, pe un stadion greu. Doar concentraţi la maximum putem obţine ceva” a spus Cristea, care a fost completat de Rus: “Craiova e foarte puternică. Noi trebuie să fim concentraţi şi o să facem tot ce depinde de noi pentru a obţine un rezultat pozitiv”.

Partida dintre U Craiova şi Poli Iaşi va avea loc luni, cu începere de la ora 21.

 

Comentarii