Politehnica ieşeană, invitată să participe într-o reţea universitară europeană

miercuri, 03 februarie 2021, 02:50
1 MIN
 Politehnica ieşeană, invitată să participe într-o reţea universitară europeană

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi a fost invitată să adere la reţeaua European University Foundation (EUF) ca urmare a colaborării în domeniul studiilor doctorale, dar mai ales datorită prezenţei active în platforma de cooperare în domeniul doctoratului.

Reţeaua europeană EUF este înfiinţată în anul 2004 şi are la bază crearea de resurse pentru îmbuntăţirea activităţilor desfăşurate în cooperare în întreaga Uniune Europeană. Mai exact, scopul acestei reţele este acela de a stabili şi promova bunele practici şi standarde în educaţia unversitară, oferind totodată oportunitatea doctoranzilor de a coopera în diverse domenii.

Implicarea TUIASI în platforma PhD – hub a început în luna octombrie, acesta fiind singurul proiect european care oferă resurse pentru identificarea cercetării ştiinţifice cu aplicaţii în industrie. "Proiectul presupune o platformă online prin care toate instituiţile partenere au posibilitatea de a coopera eficient în domeniul doctoratului, prin stabilirea de proiecte de cercetare comune sau propunerea de noi teme de doctorat în cotutelă şi nu numai. Până în acest moment, universităţile partenere din proiect sunt din România, Spania, Polonia, UK, Grecia, Ungaria şi Portugalia, TUIASI fiind singurul membru din România", au precizat reprezentanţii TUIASI. 

Comentarii