Polonia a anunţat că va trimite Ucrainei tancuri Leopard

miercuri, 11 ianuarie 2023, 19:09
1 MIN
 Polonia a anunţat că va trimite Ucrainei tancuri Leopard

Polonia a anunţat miercuri că va trimite Ucrainei tancuri Leopard ca parte a unei coaliţii internaţionale, acestea urmând a fi primele tancuri de fabricaţie occidentală pe care Kievul le va primi după declanşarea invaziei ruseşti, relatează Reuters.

Kievul a solicitat tancuri occidentale, printre care şi modelul Leopard fabricat în Germania, de la începutul invaziei ruseşti în data de 24 februarie a anului trecut dar până acum partenerii săi din Vest i-au furnizat doar tancuri sovietice recondiţionate sau modernizate. Însă preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat miercuri că ţara sa va preda Ucrainei o companie de tancuri Leopard (n.r. 14 bucăţi) ca parte a unei coaliţii aflate în construire”.

„După cum ştiţi, trebuie să fie îndeplinite o serie întreagă de cerinţe formale, şobţinerea deţ acorduri etc. Mai presus de toate, ne dorim să fie o coaliţie internaţională”, a explicat acesta în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologii săi pe care a susţinut-o alături de omologii săi din Ucraina şi Lituania în oraşul Liov.

Comentariile sale vin după ce premierul Mateusz Morawiecki a declarat sâmbătă că Polonia nu intenţionează să trimită tancuri Leopard Ucrainei fără formarea unei coaliţii mai largi.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii