Posesorii de trotinete și biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare. O inițiativă a ASF

miercuri, 05 iulie 2023, 12:26
1 MIN
 Posesorii de trotinete și biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare. O inițiativă a ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect de OUG care vizează modificarea legislației cu privire la polițele RCA, iar posesorii de trotinete sau biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare, anunță Observatorul Prahovean.

Polițele RCA ar urma să fie plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. În această categorie sunt incluse trotinetele sau bicicletele electrice.

Ar putea apărea și polițele de asigurare cu o valabilitate scurtă, în acest moment șoferii au posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare cu o valabilitate de 1-12 luni, cu multiplu de o lună.

În noua legislație este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi încheiate pe o perioadă de maxim 12 luni, fără a fi specificate alte lucruri, ceea ce ar însemna că ar putea apărea polițele pe stilul englezesc, valabile pentru câteva zile sau ore.

În noul proiect, apare de asemenea și faptul că despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

Comentarii