Controversa închisorii de acasă, adoptată recent: iată cum putem ajunge de râsul infractorilor!

Povestea unui jaf notoriu în timpul arestului. Nici în filmele poliţiste nu vezi atâta tupeu!

vineri, 27 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Povestea unui jaf notoriu în timpul arestului. Nici în filmele poliţiste nu vezi atâta tupeu!

În lipsa unui sistem prin care infractorii să fie supravegheaţi, autorităţile nu au nicio pârghie pentru a fi sigure că cei arestaţi la domiciliu chiar stau în case, izolaţi de societat. Un caz incredibil a fost soluţionat zilele trecute de Parchet, care a trimis în judecată un hoţ profesionist acuzat că a furat un seif plin cu bani deşi, teoretic, se afla în arest la domiciliu.

Procurorii ieşeni au finalizat ieri un dosar cu acuzaţii incredibile, care ridică mari semne de întrebare şi cu privire la eficienţa unei controversate măsuri votate recent în Parlament: închisoarea la domiciliu. Plasat de justiţie în arest la domiciliu pentru a nu mai comite alte fapte antisociale, un hoţ profesionist din Iaşi s-a folosit de situaţie pentru a mai da o lovitură: pe timp de noapte, alături de complici, a furat un seif plin de bani.

Dan Trăistiuţă se afla în arest la domiciliu într-un dosar în care era judecat, alături de alte persoane, pentru jaful de la Altex ERA din 2015. Atunci, după o operaţiune ca-n filme, a furat aparatură electronică de 600.000 de lei.

Furtul seifului : 2 minute

Pe 1 iulie 2017, Poliţia din Miroslava era anunţată că, în acea noapte, persoane mascate au atacat agent de pază al unei societăţi după ce i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi şi l-au lovit în zona capului. Ulterior, cu o rangă, hoţii au forţat uşa societăţii şi au furat un seif în care se afla aproape 15.000 de lei, dar şi documente contabile. După vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au descoperit că jaful a durat mai puţin de două minute şi jumătate. E vorba de intervalul dintre momentul la care maşina cu hoţii a ajuns la sediul firmei şi până la plecarea cu tot cu seif. Cei doi autori necunoscuţi şi cu Trăistiuţă s-au folosit de un cărucior pentru a transporta seiful. Oamenii legii au avut nevoie de câteva luni pentru a ajunge la Trăistiuţă, reuşind să adune probe cu privire la vinovăţia sa după ce au descoperit maşina pe care acesta o folosise la comiterea faptei.

În toamna anului trecut, Trăistiuţă a fost condamnat pentru jaful de la Altex, primind o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni de închisoare, din care se va scădea arestul preventiv şi cel la domiciliu. El a fost trimis în judecată pentru furtul seifului sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Poliţiştii încearcă să îi identifice şi pe ceilalţi doi complici ai săi. 

Comentarii