Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

marți, 21 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Mai concret, cică la nivel de partidoi s-ar fi decis ca, acolo unde se poate şi este resursă, pentru candidatura la primărie să fie racolat un cadru medical cu imagine locală acceptabilă, fără dosare la sertar, că asta zice-se că se poartă, şi e mai credibil, după doi-trei ani de pandemie. Iar la Iaşi şeful în cauză e, potrivit calculelor de la partidoi, unul în a cărui spital s-au băgat bani mulţi în ultimii ani, iar omul ar avea ce scoate în faţă în campanie, la nevoie.

Singura problemă ar fi, zice-se, că acel medic este şef la un spital din subordinea lui dom’ Costel, de la liberali. Cum se va aranja treaba? Ei bine, aicea cică va fi interesant de urmărit meciul. Mai ales dacă se ajunge la şuturile de la 11 metri…

Premarele taie dimineaţa ce postează vitejeşte seara…

După cum foarte bine a surprins la finele săptămânii trecute un amic gazetar, care a fost inspirat să facă şi ceva capturi (iată-le dedesubt!), priviţi ce postări viteze a făcut într-una din seri premarele Chirica, ca apoi, dimineaţa la prima oră, probabil cu capul mai limpede, să le taie definitiv de pe pagina personală de facebook, tras de mânecuţă de colegi.

Păi cum să postezi tu, băi nene, taman linkurile în care adversarii te atacă, pe motiv că, mna, e publicitate cu plată? Cum de altfel o fac şi colegii lui liberali, că doar nu e nimic ruşinos aicea: dimpotrivă, e mai fair play, decât cum o face el la amicul Ghihocel sau la televiziunile de casă, unde plata e pe sub masă.

În fine, revenim la sfatul nostru vechi. Nene: abţine-te de-acuma după opt seara! Amicii ştiu ei de ce.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii