Preşedintele Iohannis, pe aceeaşi scenă cu liberalii, în Piaţa Unirii

sâmbătă, 11 mai 2019, 01:49
2 MIN
 Preşedintele Iohannis, pe aceeaşi scenă cu liberalii, în Piaţa Unirii

Şeful statului vine astăzi în faţa ieşenilor să pledeze pentru referendumul pe legile justiţiei, iar liderii PNL îşi prezintă candidaţii la alegerile europarlamentare. Atât chestionarea populară, cât şi scrutinul pentru Parlamentul European vor avea loc simultan, pe 26 mai.

La două zile după mitingul care a scandalizat Iaşul şi o bună parte de ţară, Piaţa Unirii va fi gazda unei alte manifestaţii. De astă dată, liberalii sunt cei care vor veni să-şi prezinte candidaţii în alegerile europarlamentare de peste două săptămâni.

Mitingul va avea loc sâmbătă după-amiază, între orele 17 şi 19, iar organizatorii se aşteaptă la prezenţa a 10.000 de oameni.

Această afluenţă se explică prin faptul că, alături de liderii şi candidaţii PNL, la adunarea de astăzi va participa şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului va veni în Piaţa Unirii ca să pledeze, la rândul lui pentru referendumul iniţiat de el şi care se va desfăşura concomitent cu alegerile din 26 mai.

Amintim că, în paralel cu scrutinul europarlamentar, alegătorii pot să participe, în aceleaşi secţii de votare la chestionarea populară care con­ţine două întrebări: „1 – Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?“ şi „2 – Sun­teţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?“. Fiecare întrebare are două opţiuni, Da şi Nu.

„Accesul este liber pentru oricine vrea să participe la mitingul din Piaţa Unirii“, ne-a declarat Romeo Vatră, vicepreşedintele PNL Iaşi. El a dat asigurări că manifestarea nu se va ţine în spatele gardurilor păzite, aşa cum a fost cea de joi, şi că acestea vor fi instalate doar dacă şi unde vor considera forţele de ordine că ar fi nevoie.

Pe agenda vizitei la Iaşi a preşedintele Iohannis mai sunt două evenimente. Şeful statului va merge mai întâi la dezbaterea organizată în centrul de conferinţe al Hotelului Traian pe marginea proiectului „România educată“. Discuţiile se vor purta pe parcursul a trei ore, între 11 şi 14, însă Klaus Iohannis va ajunge la ora 13.

La 14.30, şeful statului îşi va lansa cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa“, a treia apariţie editorială semnată de Klaus Iohannis, după volumele „Pas cu pas“ (publicată în 2014) şi „Primul pas“ (2015). Aceste două evenimente nu sunt însă deschise publicului larg.

Pentru evenimentele de sâmbătă, nu a fost solicitată închiderea circulaţiei pe niciuna dintre străzile din municipiu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii