Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Prima dezbatere televizată Trump-Biden: Eşti un clovn; Nu e nimic inteligent la tine, Joe!

GALERIE
Trump Biden
  • Trump Biden
- +

Donald Trump şi Joe Biden s-au întâlnit în această noapte - după luni de invective - pentru prima oară faţă în faţă, cu 35 de zile înaintea unor alegeri americane prezidenţiale foarte tensionate, dezbaterea fiind una marcată de întreruperi şi insulte. Biden l-a numit clovn şi ”cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America”pe adversarul său, în timp ce Trump a exclamat: ”Nu e nimic inteligent la tine, Joe!”.

Între subiectele aflate pe agenda dezbaterii s-au aflat pandemia de COVID-19, Curtea Supremă de Justiţie, economia, problemele rasiale, violenţa, bilanţurile politice ale celor doi candidaţi şi ”integritatea scrutinului”. Preşedintele Donald Trump l-a întrerupt în repetate rânduri pe Biden, care nu a ezitat să-l numească clovn şi ”cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America”.

De altfel, Trump l-a atacat pe Biden şi l-a întrerupt, indiferent de tema abordată. În timpul discuţiei despre taxe şi despre informaţiile privind nivelul scăzut al taxelor plătite de Trump sau faptul că nu a plătit deloc, Biden a încercat să vorbească despre corectitudine, notând că un profesor plăteşte taxe mai mari decât cele achitate de Trump, însă a fost întrerupt de acesta, care a încercat să devieze discuţia,

Disputele verbale s-au manifestat şi în timpul discuţiei despre sistemul de sănătate şi s-au menţinut pe toată durata dezbaterii. "Donald, poţi să taci un minut?”, a spus Biden. ”Tot ceea ce spune el aici este o minciună”, a continuat Joe Biden, În momentul în care întreruperile lui Trump îl împiedicau să discute coerent, Joe Biden i s-a adresat acestuia: ”Mai taci, omule!”.

Când Biden a fost întrebat de ce alegătorii ar trebui să opteze pentru el, Biden a afirmat că Trump a făcut ţara ”mai bolnavă, mai săracă, mai divizată şi mai violentă”. ”Noi am lăsat o economie efervescentă, iar el a provocat recesiune”, a adăugat fostul vicepreşedinte. ”Este căţeluşul lui Putin” a spus Joe Biden despre contracandidatul său, potrivit CNN.

Când moderatorul Chris Wallace i-a amintit lui Donald Trump că echipa sa de campanie a fost de acord ca fiecare dintre candidaţi să poată avea răspunsuri de două minute, fără a fi întrerupt, Biden a replicat: ”El nu-şi respectă niciodată cuvântul”. Aşa cum era de aşteptat, Trump l-a insultat în mod repetat pe Biden din primele 30 de minute ale dezbaterii, întrerupându-l la un moment dat când acesta a folosit cuvântul ”inteligent”.

”Să nu foloseşti niciodată cuvântul ”inteligent” de faţă cu mine!”, a spus Trump. ”Nu este nimic inteligent la tine, Joe”., a continuat preşedintele SUA. CNN comentează, afirmând că întreaga prestaţie a lui Trump a fost o reprezentare la scară redusă,a întregii sale vieţi şi cariere: ”încălcarea tuturor regulilor, încercarea de a domina orice spaţiu şi orice interacţiune personală”.

Biden s-a străduit să-l contracareze pe Trump, găsind chiar un moment în care să contraatace pe tema încercării preşedintelui în funcţie de a scăpa de Obamacare. "Nu are un plan. Adevărul este că acest om nu ştie despre ce vorbeşte”, a exclamat Joe Biden.

Trump l-a atacat pe Biden pe tema acuzaţiilor de corupţie la adresa fiului său Hunter Biden şi a pus în repetate rânduri la îndoială acuitatea mentală a lui Joe Biden, numindu-l ”prost ca o stâncă”, potrivit CNN. Cei doi au avut dispute inclusiv pe tema pandemiei de COVID-19, Biden acuzându-l că nu are niciun plan, în timp ce Trump i-a replicat că el ar fi înregistrat mai multe victime.

”Acest tip va închide întreaga ţară şi va distruge întreaga ţară”, a avertizat Trump. Impactul dezbaterilor televizate asupra scrutinului rămâne limitat, însă aceste întâlniri reprezintă momente puternice ale campaniei electorale, de la prima înfruntare faţă în faţă, organizată în urmă cu 60 de ani, la Chicago, între John F. Kennedy şi Richard Nixon.

Celelalte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie, respectiv la Miami, în Florida, şi la Nashville. în Tennessee. Cea între vicepreşedintele republican Mike Pence şi partenera de cursă a lui Joe Biden, senatoarea Kamala Harris, un fost procuror, are loc la 7 octombrie la Salt Lake City, în Utah.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri