Prima pozare cu pavianul de la mare!

marți, 03 iulie 2018, 19:10
3 MIN

* Luna lui Cuptor fiind, aglomeraţia din locurile de petrecere a timpului liber (staţiuni, piscine, cabane, poieniţe, cozi pe drumuri naţionale etc.) creşte, de nu se mai vede omul călare, în ciuda condiţiilor nu prea favorabile. Ca de obicei, în această perioadă a sezonului estival, aducem noi ştiri de interes larg, din zonele turistice fierbinţi:

* Dintre fotografii de plajă cu maimuţe care bat litoralul în această vară, de un enorm succes s-au bucurat până acum cei care au renunţat la tradiţionalii cercopiteci, mult mai uşor de întreţinut, pentru paviani cu mantie (Papio hamadryas). Strigătele lor, pe când bat plajele după clienţi, atrag zilnic mii de turişti dornici de o amintire; dintre ele am reţinut "Prima pozare cu maimuţa de la mare" şi "Am venit cu păsărica, vă pozez cu Viorica!". Mulţi susţinători PSD miopi s-au pozat, onoraţi, apoi au cerut autograf.

* Fiecare sezon estival vine cu produse la modă: de-a lungul vremii au fost tablete, beţe de făcut poze selfie, pokemoni etc. Şi vara asta a venit cu gadgeturi, dintre care amintim piatra de călcâie netedă, pentru cei care se gâdilă când se freacă, nămolul care nu se duce la spălat, deci se poate folosi mai multe zile (unii turişti întorşi acasă spun că şi acum, la serviciu, încă se bucură de el – mai puţin colegii) şi doza de bere fără alcool (cu aromă de lămâie!) plină cu vodcă, pentru bărbaţii atent supravegheaţi de soţii şi soacre.

* Sub lumina sloganului "La aşa bani, aşa distracţii" a fost inaugurat un nou şi inedit parc de distracţii pentru turiştii cu mai puţine posibilităţi; cele mai apreciate distracţii sunt gazeta de perete, unde turiştii talentaţi pot expune epigrame şi caricaturi proprii, cercul de bancuri (conţinând şi un cerc mai restrâns, interzis minorilor şi doamnelor gingaşe), precum şi o gheretă de tir; din lipsa fondurilor, proiectilele sunt gunoaie de pe plajă, chiştoace, ciucălăi, peturi şi cioburi, iar ţinta e gura unui coş de gunoi.

* Domnului Ceciliu Sferă i-a plăcut încă de mic mâncarea grasă, cu multă pâine, aşa că a devenit tare burtos. Cu patru zile în urmă, aflat la mare, el a urcat pe toboganul acvatic din staţiune (circuit cu serpentine format dintr-un tub gros, înclinat, prin care curge apă), şi-a făcut vânt, însă burta i s-a înţepenit în tub după câteva zeci de metri. Ceilalţi turişti clădiţi peste el au fost scoşi cu sfoara, dar Ceciliu a rămas fixat ca un dop. Nutriţioniştii declară că, dacă va fi lăsat aşa, îi va scădea burta şi se va elibera prin august, dar dacă va fi hrănit cu supă de varză (vestita reţetă de slăbit) prin furtun, va ieşi într-o săptămână. Din păcate, Ceciliu cere mereu bere, la care are tot dreptul, fiind inclusă în preţul biletului.

Comentarii