Prima schimbare de director de direcţie la Iaşi, după căderea guvernului Dăncilă

joi, 13 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Prima schimbare de director de direcţie la Iaşi, după căderea guvernului Dăncilă

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi are un nou şef, în persoana medicului Lucian Indrei. Acesta l-a înlocuit pe dr. Liviu Stafie.

 

Rocadă la DSP Iaşi. Indrei redevine şef, Stafie dă un pas în spate. Marţi, 11 februarie, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a semnat ordinul de numire a medicului Lucian Indrei în funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Aceasta este prima schimbare la nivelul instituţiilor publice de control din Iaşi, de la căderea Guvernului Dăncilă. Lucian Indrei îi ia astfel locul lui Liviu Stafie, care a condus DSP Iaşi în ultimii patru ani. „Mă voi întoarce la postul meu de la Inspecţia Sanitară din cadrul DSP. Sunt şi şef de lucrări, deci preau şi la universitate.“, a declarat Liviu Stafie, fostul director DSP Iaşi. Potrivit CV-ului, Liviu Stafie este şef de lucrări la Universitatea Apollonia din Iaşi. Întrebat cum ar rezuma cei patru ani la cârma DSP Iaşi, Liviu Stafie a spus: „În primul rând am trecut printr-o epidemie de rujeolă, un incediu la Institutul de Boli Cardiovasculare, 0 epidemie de gripă, şi, nu în ultimul rând, am participat la autorizarea Spitalului Regional de Urgenţe“.

La capitolul „moşteniri“, Liviu Stafie a fost mai lapidar. „Las noului director câteva proiecte europene, unele depuse deja iar altele deja finanţate“, a adăugat Liviu Stafie. La rândul său, medicul Lucian Indrei, care a mai „dirijat“ soarta DSP Iaşi şi în anii anteriori, a părut oarecum surprins de numirea sa în funcţie, deşi zvonurile privind revenirea în biroul numărul 1 existau de ceva timp, cel puţin în mediul medical şi politic.

„Am aflat şi eu dimineaţă (ieri – nr). Voi începe să văd step-by-step care sunt problemele şi priorităţile. În acest sens voi discuta şi cu colegii mei şi voi vedea exact ce voi face. Voi oferi detalii în curând“, a spus Lucian Indrei. Acesta a ocupat până în prezent postul de inspector-sef la Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP. Indrei a mai detinut funcţia de şef DSP în 2014, dupa ce Vasile Cepoi a fost avansat la Ministerul Sănătăţii. La un an însă, a fost numit şef serviciu la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii. În 2017, a revenit la DSP Iaşi ocupând funcţia de şef Serviciu Inspecţii şi director adjunct al instituţiei . În acelaşi timp, Lucian Indrei este conferenţiar la UMF Gr.T. Popa. (Silvia CRAUS)

Comentarii