Primăria cumpără 100 stâlpi ornamentali. Unde vor fi amplasaţi?

luni, 13 august 2018, 01:50
1 MIN
 Primăria cumpără 100 stâlpi ornamentali. Unde vor fi amplasaţi?

Municipalitatea a relansat o licitaţie pentru achiziţia unui număr de 100 de stâlpi ornamental cu două braţe echipate cu corpuri de iluminat. Valoarea contractului a fost estimată la peste jumătate de milion de lei.

Precedentul contract de furnizare încheiat de Primărie a fost reziliat întrucât adjudecatarul licitaţiei nu şi-a mai onorat obligaţiile. „Esplanadele şi parcurile de agrement din Municipiul au stâlpii de iluminat ornamentali degradaţi, insuficienţi sau lipsă.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor prin asigurarea iluminatului pe timpul nopţii în parcuri şi pe esplanade propunem achiziţia unui număr de 100 de stâlpi ornamentali“, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Conform datelor tehnice, un stâlp trebuie să aibă o înălţime de aproximativ 5 metri, iar materialul prevăzut este un aliaj metalic, turnat şi necoroziv. „Stâlpii vor fi echipaţi fiecare cu câte două corpuri de iluminat tip parc cu led cu lumină alb-caldă echivalent la 70 W vapori de sodiu“, se mai precizează în documentaţia de atribuire.

Valoarea totală a contractului se ridică la 580.000 lei (fără TVA), astfel că preţul unui stâlp este estimat de Primărie la 5.800 lei. Costul mai include atât armăturile de fundare, cât şi personalizarea stâlpului.

Comentarii