Primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi, îşi află astăzi soarta. Sentinţa va fi definitivă

Magistraţii vor anunţa azi sentinţa într-un dosar în care Dumitru Pantazi a fost trimis în judecată de DNA.

vineri, 21 august 2020, 01:50
1 MIN
 Primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi, îşi află astăzi soarta. Sentinţa va fi definitivă

Curtea de Apel Iaşi a amânat, ieri, pentru a a treia oară, sentinţa definitivă din dosarul în care cap de afiş este primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi. Acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu şi achitat în primă instanţă, în timp ce alţi inculpaţi din dosar au primit pedepse de închisoare cu amânare. Acest dosar a fost trimis în instanţă în 2016, acuzaţiile procurorilor vizând fapte de acum mai bine de opt ani. 

Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2011, Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, ce a fost câştigată de firma SC Perla Neagră SRL. Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, a depus la Primăria Paşcani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se menţionacă terenul pe care avea să fie construit fast-foodul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii.

„În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Paşcani, împreună cu inculpaţii Zuzan Mircea şi Prisecaru Ovidiu-Ciprian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au semnat o autorizaţie de construire, în condiţiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate“, au precizat procurorii DNA. Sentinţa de astăzi va fi definitivă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii