Primul pas al CSM Iaşi 2020 a fost făcut înapoi. În Epoca de Aur!

miercuri, 07 septembrie 2022, 14:43
2 MIN
 Primul pas al CSM Iaşi 2020 a fost făcut înapoi. În Epoca de Aur!

O iniţiativă lăudabilă din punctul de vedere al iubitorilor handbalului feminin ieşean, reapariţia unei echipe locale de profil, a fost anunţată oficial astăzi. Prilejul a fost dat de prezentarea formaţiei CSM Iaşi 2020, care a fost înscrisă în acest an în Divizia A, al doilea şi ultimul eşalon intern.

Din păcate, după prezentarea sportivelor şi staffului tehnic, s-a confirmat că opacitatea clubului lansat la apă în urmă cu doi ani şi care nu s-a remarcat cu absolut nimic în această perioadă, guvernează entitatea finanţată din plin din buzunarul ieşenilor. Astfel, deşi a câştigat concursul de director al CSM Iaşi 2020 de aproape un an, fără ca gruparea pe care o conduce să aibă vreun rezultat notabil (excepţie fac şahiste consacrate, transferate în bloc de la Politehnica), Vladimir Danilov s-a arătat extrem de deranjat de faptul că i s-au pus întrebări legate de activitatea şi planurile clubului. Mai mult, Danilov a ridicat tonul în Palatul Roznovanu şi a trecut la ameninţări!

Până la derapajul total al conducătorului amintit, singurele informaţii care au putut fi obţinute despre clubul ieşenilor au fost legate de bugetul general. Mai mult decât consistent pentru o grupare care nu a făcut aproape nimic pe plan sportiv, circa 4 milioane lei, adică peste 800 000 de euro, doar în 2022! Dintre aceştia, aproximativ 850 000 lei (170 000 de euro) vor fi aspiraţi în acest an de handbalul feminin, care va avea un buget pe întregul sezon de 350 000 de euro. Suma a fost privită ca fiind “foarte bună pentru liga a II-a” de Danilov, care nu ia în calcul decât promovarea în Liga Naţională.

Cu prilejul acţiunii CSM Iaşi 2020, primarul Iaşului, Mihai Chirica, prezentat de organizatori ca fiind “primul cetăţean al urbei” (sic!), a anunţat că este optimist în legătură cu proiectul Sălii Polivalente de 100 de milioane de euro despre care se vorbeşte că va fi construită în Iaşi şi că îşi doreşte întărirea echipei de baschet masculin.

Comentarii