Primul test al verii: CSM Poli va juca astăzi, în Turcia, cu echipa azeră Neftci Baku

joi, 05 iulie 2018, 01:43
2 MIN
 Primul test al verii: CSM Poli va juca astăzi, în Turcia, cu echipa azeră Neftci Baku

Primele întăriri sunt aşteptate astăzi

CSM Politehnica Iaşi va disputa astăzi, de la ora 17, primul meci amical al verii. Formaţia ieşeană va întâlni la Bolu, în Turcia, la baza de pregătire a clubului turc Fenerbahçe Istanbul, pe Neftci Baku. Neftci a încheiat sezonul trecut pe locul III în prima ligă azeră, campionat care are opt echipe, obţinând viza de calificare în Europa League. Gruparea din Baku a obţinut până acum opt titluri de campioană naţională, şase Cupe ale Azerbaijanului şi a participat în mai multe ediţii ale UEFA Champions League şi Europa League. Actuala echipă, pregătită de italianul Roberto Bordin, are în componenţă mai mulţi internaţionali azeri precum şi jucători din Croaţia, Franţa, Brazilia, Ucraina, Ghana ori Haiti (fostul jucător al Petrolului, Soni Mustivar).

La testul cu Neftci, antrenorul Flavius Stoican nu va conta pe Sin, care şi-a prelungit şederea în România până astăzi, pentru completarea recuperării medicale şi Bădic, care continuă să se antreneze separat de coechipieri, tot din motive medicale.

Astăzi este aşteptat în cantonamentul din Turcia şi directorul sportiv al CSM Poli, Tibor Selymes, care ar putea ajunge cu tolba plină de jucători. “Dacă nu apar elemente neprevăzute, voi merge joi în cantonament împreună cu patru jucători noi. Cedric Mongongu, stoperul francez care a mai evoluat la Monaco, Evian şi Montpellier, mi-a spus că va veni la Istanbul, unde ne vom întâlni şi vom merge împreună spre Bolu. La fel s-ar putea să fac şi cu un atacant, dacă negocierile din noaptea de miercuri spre joi vor merge bine. Din Bucureşti s-ar putea să plec cu alţi doi jucători, un mijlocaş stânga şi unul dreapta” a spus fostul internaţional, care a adăugat: “Internaţionalul de tineret uruguayan Diego Poyet, un mijlocaş care a trecut pe la West Ham United şi a evoluat anul trecut în Cipru, la Pafos, s-ar putea să ajungă vineri în cantonament. Aşteptăm pentru probe la Bolu alţi doi jucători de perspectivă, un mijlocaş jamaican şi un portar care a evoluat şi la Dortmund”.

Jucătorii noi vor putea fi testaţi în următoarele cinci partide de verificare pe care Iaşul le va susţine în Turcia: mâine, cu Al Kharaitiyat (Qatar), poimâine, cu Celik Zenica (Bosnia), pe 10 iulie cu Malatyaspor (Turcia), pe 11 cu Tractor Sazi (Iran) şi pe 12 iulie cu Konyaspor (Turcia).

Comentarii