Prins la vamă cu haşiş în pantof, sub branţuri: clănţănea şi tremura din toate încheieturile

miercuri, 28 martie 2018, 01:49
2 MIN
 Prins la vamă cu haşiş în pantof, sub branţuri: clănţănea şi tremura din toate încheieturile

Tânărul, pasager într-un Volkswagen ce mergea spre Franţa, a atras atenţia poliţiştilor cu un comportament ciudat, ca de sevraj.

Un tânăr din Republica Moldova a încercat să treacă haşiş prin vama Sculeni, drogul fiind ascuns într-un papuc. Tânărul se afla ca pasager într-un autoturism Volkswagen şi trebuia să ajungă în Franţa. Poliţiştii de frontieră au observat că tânărul respectiv avea un comportament ciudat, şi i-au făcut o percheziţie corporală.

„În data de 26 martie, în jurul orei 23.20, în Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul din Republica Moldova Pavel R., în vârstă de 29 de ani. În baza analizei de risc precum şi din cauza faptului că tânărul avea un comportament asemănător unei persoane care este consumatoare de substanţe stupefiante, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra acestuia. În urma controlului, autorităţile au descoperit în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul dintre branţuri, un plic din material plastic transparent care conţinea cinci grame de substanţă solidă, de culoare maronie. Pavel R. a declarat că substanţa din plic este haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ opt ani“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Cercetările au fost preluate de către procurorii de la DIICOT, care au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de cumpărare, transport sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept.

Comentarii