Procurorul Bogdan Pîrlog, care a deschis dosarul 10 August, pune tunurile pe Predoiu

sâmbătă, 18 iulie 2020, 10:58
2 MIN
 Procurorul Bogdan Pîrlog, care a deschis dosarul 10 August, pune tunurile pe Predoiu

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, cel care a deschis dosarul 10 August, îl critică dur pe Cătălin Predoiu, spunând că a fost o surpriză extrem de neplăcută readucerea lui la conducere ţinând cont de rezultatele lui din mandatul trecut şi de legăturile lui din justiţie.

 „Ne-am dat seama că asaltul asupra justiţiei intră într-o nouă etapă, şi mai periculoasă”, afirmă Bogdan Pirlog, co-preşedinte al Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie". El acuză că Predoiu a declanşat procedura de numire a şefilor parchetelor încălcând recomandările organismelor europene, de modificare a legii: "Ideea nu era să schimbăm Parchetul lor cu Parchetul nostru".

El a făcut şi o radiografie a sistemului şi a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

*"În toţi aceşti ani în care a existat asaltul asupra justiţiei Ministerul Public a fost condus de Augustin Lazăr, care, chiar dacă nu era o persoană vocală, a reprezentat acel pol de siguranţă şi stabilitate care până la urmă ne-a permis nouă, celor mai activi, să ne manifestăm pentru apărarea justiţiei şi a statului de drept.

*Pe actualul ministru de Justiţie, noi l-am prins şi în cealaltă perioadă în care a condus ministerul. Să nu uităm că colaboratoarea lui cea mai apropiată şi fosta lui secretară de stat a fost Bica (Alina Bica). Noi ştiam foarte clar ce fel de persoană este, caracterul lui, legăturile lui din justiţie, apropierea de Savonea (n.r -Lia Savonea, fosta şefă a CSM) şi de persoanele apropiate acesteia.

*Deci, ne-am dat seama la momentul numirii lui că asaltul asupra justiţiei intră într-o nouă etapă, una mult mai insidioasă şi mai periculoasă", a susţinut procurorul militar.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii