Proiect inedit: educaţie de protejare sexuală prin jocuri didactice, în trei licee din Iaşi

marți, 04 decembrie 2018, 21:59
2 MIN
 Proiect inedit: educaţie de protejare sexuală prin jocuri didactice, în trei licee din Iaşi

Şase licee din Iaşi şi Botoşani vor fi dotate cu 12 jocuri educaţionale în cadrul unei campanii de informare a adolescenţilor cu privire la protejarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală. 

Astfel, trei licee din Vlădeni, Miroslava şi Podu Iloaiei, dar şi trei din Bucecea, Truşeşti şi Ştefăneşti, vor fi şcolile care vor participa la proiectul „Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV“, demarat de Asociaţia Semper Musica şi finanţat de Fundaţia Orange. Cadrele didactice care predau biologie şi dirigenţie vor avea ocazia să transforme lecţiile de educaţie pentru sănătate în discuţii interactive şi neconvenţionale cu elevii. Până la finalul anului, fiecare dintre cele şase licee va primi câte două jocuri de educaţie nonformală destinate elevilor, cu ajutorul cărora profesorii vor putea să îi informeze pe elevi despre măsurile de protecţie împotriva virusului HIV.

„Jocurile au rolul de a facilita discuţiile profesorilor cu elevii pe tema educaţiei pentru sănătate şi au fost dezvoltate în cadrul proiectului «Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV», prin care, în total, aproape 4.000 de liceeni din 15 licee din judeţele Iaşi şi Botoşani vor beneficia de sesiuni de educaţie nonformală de tip stand-up, pentru prevenirea unor noi infecţii cu virusul HIV“, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei Semper. În cadrul proiectului demarat de asociaţie se oferă şi consiliere online gratuită, oferită de către un specialist prin intermediul aplicaţiei Whatsapp pentru aproximativ 500 de tineri din toată ţara. Tinerii au nevoie de sfaturi medicale legate de infecţia cu HIV, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie sau servicii medicale. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii