Proiect pe teme de securitate IT pentru elevii şi profesorii ieșeni

marți, 13 octombrie 2020, 20:11
1 MIN
 Proiect pe teme de securitate IT pentru elevii şi profesorii ieșeni

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Schimburilor Europene (ADeSE), derulează în perioada 31 octombrie – 11 decembrie un proiect care urmăreşte dobândirea şi aprofundarea de cunoştinţe în domeniul securităţii IT. Proiectul, intitulat Cybershare Academy, se adresează atât elevilor, cât şi personalului din învăţământ, profesorilor de informatică sau inginerilor de sistem.

Primele activităţi, care presupun ateliere de lucru şi competiţii cu diferite probe, vor avea loc pe 31 octombrie. Astfel, de la ora 10.00 la va avea loc lasarea evenimentului „CA4S”, care se va desfăşura online. Totodată, în perioada 31 octombrie – 6 noiembrie se vor desfăşura atelierele de lucru CA4S, în această perioadă, elevii urmând să aibă acces la o platformă cu probleme de cybersecurity. Probele vor avea linkuri către resurse educaţionale care prezintă noţiuni teoretice menite să îi ajute pe elevi să rezolve problemele enunţate în cadrul probelor. Tinerii vor fi sprijiniţi şi prin sesiuni online sau prin alte mijloace de comunicare online.

Proiectul presupune ca pe 7 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, să se desfăşoare competiţia CA4S, în cadrul acesteia elevii fiind grupaţi în echipe şi vor rezolva pe platforma probe concepute de Cyberint şi CERT RO. În aceeaşi zi, de la ora 14.00, va fi desemnată echipa câştigătoare a concursului.

O altă componentă a proiectului presupune realizarea de materiale educaţionale în domeniul securităţii IT, dar şi realizarea de cursuri şi workshopuri în domeniul securităţii IT de către specialişti cu certificări profesionale în acest domeniu. Realizarea de cursuri şi workshopuri pot fi realizate şi de către elevi cu rezultate deosebite la concursuri de Cybersecurity. 

Comentarii