„Previne cancerul“:

Proiecţie video la scară mare pe clădirea BNR de pe Pietonal seara aceasta

sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 02:59
1 MIN
 Proiecţie video la scară mare pe clădirea BNR de pe Pietonal seara aceasta

Filmul vrea să aducă în atenţia ieşenilor campania de screening gratuit pentru mai multe tipuri de cancer pe care o desfăşoară IRO.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) va proiecta în această seară, între orele 19.30 şi 20.00, pe clădirea Băncii Naţionale, Sucursala Regională Iaşi, de pe bulevardul Ştefan cel Mare, între Primărie şi Casa Cărţii, un mesaj despre importanţa depistării la timp a bolilor oncologice şi a screeningului.

Video-mappingul va fi realizat cu scopul de a aduce şi mai mult în atenţia ieşenilor campania „Previne cancerul“, lansată luna trecută de IRO, prin care aceştia pot beneficia de screening gratuit de col uterin, colon, sân şi prostată, dar şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii controalelor periodice de depistare a cancerului.

„IRO, încă de la înfiinţare, a pus accent pe depistarea din timp a bolilor oncologice, şi frecvent a organizat campanii de promovare a screeningului. Şi în acest an, la 1 octombrie 2018, a demarat o campanie de informare asupra evaluărilor de screening în regim gratuit disponibile în cadrul IRO“, este precizat într-o comunicare a IRO. 

Despre bolile oncologice, medicii spun că, dacă sunt descoperite în fază incipientă, pot fi tratate, de aceea trag semnale de alarmă pentru a determina populaţia să vină la spital pentru controale periodice.

Comentarii