Proiectul Autostrăzii Unirii devine astăzi lege. Iohannis semnează decretul

joi, 29 noiembrie 2018, 02:57
2 MIN
 Proiectul Autostrăzii Unirii devine astăzi lege. Iohannis semnează decretul

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat din nou la Palatul Cotroceni pe reprezentanţii celor două asociaţii ieşene care militează pentru construirea autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş.

În această după-amiază, la ora 17, şeful statului va semna decretul de promulgare a legii A8. Amintim că proiectul a primit votul final în Parlament cu 22 de zile în urmă, pe 7 noiembrie. Se poate spune că nici preşedintele ţării nu s-a grăbit cu promulgarea (el are 20 de zile la dispoziţie), după cum nici Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu s-a grăbit să lanseze procedurile de licitaţie pentru documentaţia necesară – deşi fusese promisă data de 20 noiembrie.

Alături de „Moldova Vrea Autostradă“ şi „Împreună pentru A8“, la Cotroceni va fi prezent astăzi şi Ionuţ Ciurea, liderul asociaţiei din Bucureşti care are acelaşi obiectiv, „Pro Infrastructura“. De asemenea, vor fi de faţă şi politicieni care au iniţiat şi susţinut proiectul.

„Următoarea noastră acţiune este monitorizarea legii bugetului pe anul viitor, care ar trebui să conţină alocările bugetare pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru toate cele trei segmente ale A8“, anunţă asociaţiile.

La începutul săptămânii, la Praid (Harghita), liderii celor două asociaţii au participat la reuniunea ONG-urilor ecologiste. Discuţiile au vizat fiecare segment de autostradă şi soluţii care pot fi adoptate pentru ca lucrarea să primească avizele de mediu.

„Ministerul şi CNAIR au susţinut tot timpul că aceste ONG-uri blochează construirea autostrăzii, însă de la acestea am aflat că, de fapt, nu au fost niciodată contactate pentru a se discuta soluţii“, spun reprezentanţii asociaţiilor.

Comentarii