Proprietarul unei vaci furate a recuperat doar căpăstrul

miercuri, 24 februarie 2021, 02:53
2 MIN
 Proprietarul unei vaci furate a recuperat doar căpăstrul

O junincă furată a fost vândută de hoţ la preţul a 10 kg de carne. Vândută imediat după furt şi revândută de noii proprietari, juninca a dispărut. După doar două zile, când poliţiştii reconstituiseră faptele, păgubaşul nu a mai putut recupera decât căpăstrul. Incidentul a avut loc în judeţul Vaslui, dar a ajuns în atenţia Curţii de Apel ieşene.

La începutul lunii martie 2018, Mircea Artene a sărit gardul în curtea lui C.S. din satul Giurcani, comuna Găgeşti, de unde a ieşit cu o viţică de 80-100 kg. A doua zi dimineaţa, şi-a sunat un cunoscut, C.I., căruia i-a spus că are o junincă de vânzare. Târgul s-a încheiat contra sumei de 250 de lei, cumpărătorul spunând ulterior că nu ştia că animalul fusese furat. Imediat, C.I. a revândut viţica contra sumei de 350 de lei unor persoane rămase necunoscute. În urma cercetărilor poliţiei, păgubitul a mai putut recupera doar căpăstrul din frânghie roşie care rămăsese în gospodăria lui C.I. Din viţica evaluată la 2.500 de lei, nu mai rămăsese nici urmă.

În aprecierea gravităţii infracţiunii, judecătorii din Huşi au luat în calcul numărul mare de fapte similare comise de Artene, ca şi faptul că după prima declaraţie dată în faţa poliţiştilor, acesta nu s-a mai prezentat la etapele următoare ale urmăririi penale şi judecăţii. Pentru furtul propriu-zis, Artene a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar prin comasarea cu alte pedepse rămase neexecutate, a rezultat în final o condamnare la 4 ani şi 4 luni de închisoare. Totodată, el va trebui să restituie păgubitului contravaloarea animalului furat, din care nu a achitat decât 251 de lei. Sentinţa Judecătoriei Huşi nu este definitivă, Artene atacând-o în faţa Curţii de Apel.

Comentarii