Provocare: căutați în cufărul cu amintiri! Palatul și ieșenii – o veche poveste de dragoste

joi, 28 mai 2020, 12:36
1 MIN
 Provocare: căutați în cufărul cu amintiri! Palatul și ieșenii – o veche poveste de dragoste

Reprezentanții Palatului Culturii lansează o invitație sau o „provocare”, cum se spune mai nou: construiți împreună o expoziție de imagini, plecând de la setul de fotografii postate pe Facebook. Sunteți îndemnați să căutați prin albumele de familie și să găsiți fotografii vechi, cu părinții, bunicii sau chiar străbunicii voștri, care s-au fotografiat alături de clădirea-simbol a orașului nostru: Palatul Culturii. Veți fi parte a acestui proiect și fiecare dintre voi are ocazia de a pune câte o cărămidă la construcția virtuală a acestui edificiu, o catedrală a identității și memoriei, asemeni unui castel din cărți de joc, dar pe care nu îl va putea spulbera orice adiere de vânt. Va fi asemeni unui dar făcut „urmașilor și urmașilor urmașilor voștri”, cum bine grăia Voievodul a cărui statuie de bronz veghează la veșnicia acestui oraș.

Sunt așteptate de la voi vechile fotografii de familie făcute în fața Palatului, în format electronic, la adresele: palatuliesenilor@palatulculturii.ro și sorin.iftimi@yahoo.com.

Palatul Culturii, cu aerul său romantic, și-a făcut apariția în peisajul Iașului în 1914, mult înainte de inaugurarea sa oficială. Clădirea, cu puternica sa personalitate arhitecturală, situată chiar in inima orașului istoric, a fost adoptată repede de ieșeni. Silueta turnului, cu orologiul său muzical, a devenit curând un simbol identitar, un motiv de mândrie pentru locuitorii Iașului. Ieșenii și Palatul au trecut, împreună, prin două războaie, epidemii, prin mai multe cutremure și prin trei regimuri politice. Este o iubire de durată, construită în timp, oțelită prin multe încercări.

Aflați amănunte de pe Facebook.

Comentarii