Puiul vegetal, disponibil prin Glovo într-o țară europeană. Din ce este făcut

miercuri, 24 februarie 2021, 13:08
1 MIN
 Puiul vegetal, disponibil prin Glovo într-o țară europeană. Din ce este făcut

Un pui vegetarian dezvoltat de o companie spaniolă începe să facă valuri la nivel global. Acesta a părăsit deja Spania și începe să fie livrat prin intermediul Glovo în Italia. Ca referință, acesta se pare că imită perfect gustul, aspectul și textura cărnii, deși e realizat din materii prime de origine vegetală.

Dincolo de detaliile contextuale însă, ultima noutate în domeniu este „puiul fals” produs de Heura Foods, un brand spaniol prezent deja în 14 țări, care începe să-și ofere produsele futuriste ce imită puiul şi în Italia (începând de la Milano), prin intermediul aplicației Glovo, unul dintre cei mai populari livratori la nivel global.

Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, rețeta Heura Chicken include „apă, concentrat de soia fără OMG, ulei de măsline, sare, condimente și vitamina B12”. Compania dorește să sublinieze că este singura din sector care folosește ulei de măsline, cu scopul de a se apropia de principiile dietei mediteraneene. Pornind de la această rețetă, s-a obținut un produs care conține aceeași cantitate de proteine ​​ca puiul tradițional, însă doar o treime din grăsimea acestuia, devenind astfel una dintre cele mai sănătoase opțiuni de pe piață astăzi (conţine cu 43% mai puțin grăsime).

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii