Purtătorul de cuvânt al CNAS și-a dat demisia, după gafa cu „oamenii mor oricum”

duminică, 21 iulie 2019, 16:27
1 MIN
 Purtătorul de cuvânt al CNAS și-a dat demisia, după gafa cu „oamenii mor oricum”

Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a gafat, miercuri, afirmând că "oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem", și-a dat demisia, vineri.

Osmanovici și-a dat demisia vineri, după ce președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a zis că nu are de ce să demisioneze, în contextul în care sistemul cardului național de sănătate nu a funcționat timp de 19 zile.

„A demisionat vineri. Atunci și-a depus demisia la domnul președinte, la momentul acela nu știam dacă demisia fusese trimisă pe circuit mai departe, trebuie semnată de domnul președinte, așa e procedura la orice instituție și orice serviciu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilier superior în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Augustus Costache.

Osmanovici a admis joi că a greșit, dar a spus că "blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline".

”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine", a scris joi Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii