Puteţi face o faptă bună la început de an şcolar. 80 de copii din proiectul ProRuralis nu au cu ce face orele online

sâmbătă, 03 octombrie 2020, 01:58
3 MIN
 Puteţi face o faptă bună la început de an şcolar. 80 de copii din proiectul ProRuralis nu au cu ce face orele online

Ieri, Compania Antibiotice a donat cinci tablete acestora, iar trei foşti beneficiari ai proiectului vor dona trei laptopuri

 

Compania Antibiotice Iaşi a donat cinci tablete pentru copiii din cadrul programului desfăşurat de Asociaţia ProRuralis. Totodată, trei elevi care studiază la Colegiul „Negruzzi” vor primi laptopuri din partea unor foşti beneficiari ai asociaţiei. Cu toate acestea, elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură din mediul rural care provin din familii defavorizate au încă nevoie de sprijin, peste 80 dintre aceştia neavând dispozitivele necesare orelor online. Tinerii sunt sprijiniţi cu burse de oameni cu suflet mare, banii donaţi de către aceştia fiind destinaţi costurile de cazare la căminele din Iaşi, şi pentru cele trei mese zilnice. Având în vedere însă contextul actual, câteva zeci de copiii au nevoie de dispozitive electronice pentru a putea participa la orele online.

Dintre cei 95 de tineri care beneficiază în acest an de sprijin în cadrul proiectului desfăşurat de Asociaţia Pro Ruralis, doar 8 au primit dispozitive, ceilalţi având o situaţie financiară care nu le permite achiziţionarea laptopurilor sau tabletelor utile în această perioadă. „Avem doi elevi care au intrat la Medicină, la Drept, la Litere, Psihologie, Kinetoterapie, Conservator, Matematică. Elevi foarte buni, dar care fără sprijinul nostru nu pot face performanţă. Este destul de greu, având în vedere contextul actual, în care trebuie să asigurăm, pe lângă o masă caldă şi cazare, măşti, dezinfectanţi, şi laptopuri sau tablete. Orice sprijin ar fi benefic pentru noi, chiar şi din partea companiilor de IT care au dispozitive mai vechi pe care ar putea să ni le doneze", a subliniat Dorina Hoţoleanu, preşedintele Pro Ruralis.

Cei 95 de elevi din cadrul programului învaţă la colegii de elită, iar pentru a rămâne în program aceştia trebuie să obţină medii peste 9 în fiecare an, notă pe care ar putea să nu o poată obţină din cauza lipsei unui dispozitiv.

Compania Antibiotice, prin Fundaţia „Antibiotice Ştiinţă şi Suflet”, a înţeles că aceşti tineri au nevoie de ajutorul societăţii, aşa că a oferit 5 tablete noi pentru elevii cu rezultate deosebite din cadrul programului. Cele cinci dispozitive le va permite elevilor să acceseze resursele şi instumentele necesare în procesul de învăţare. „Este important să susţinem accesul la tehnologie digitală şi să investim în educaţia copiilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Cele cinci eleve aflate în clasa a VII-a a Liceului Pedagogic  Vasile Lupu au avut rezultate şcolare foarte bune în anii anteriori, medii generale peste 9,00, şi considerăm că este absolut necesar să le sprijinim în acest an şcolar dificil, în care se învaţă în sistem hibrid, pentru a-şi putea desfăşura în continuare cursurile şi pentru a putea atinge performanţe”, a declarant Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice Ştiinţă şi suflet”.

Fundaţia susţine de 19 ani Asociaţia Pro Ruralis, contibuind astfel la educaţia copiilor cu aptitudini deosebite şi coeficient de inteligenţă superior, dar fără posibilităţi materiale. Anul trecut, toţi cei 20 de absolvenţi ai programului Pro Ruralis au reuşit să intre la facultăţi de prestigiu din Iaşi. 

Comentarii