Radu Norocea, fiul patronului RVR Taxi, a invocat fostele iubite, fiice de magistraţi, ca să scape de puşcărie după ce a condus beat. I-a mers sau nu?

vineri, 23 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Radu Norocea, fiul patronului RVR Taxi, a invocat fostele iubite, fiice de magistraţi, ca să scape de puşcărie după ce a condus beat. I-a mers sau nu?

Fiul patronului firmei de taxi RVR ar putea ajunge după gratii. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Radu Victor Norocea la 2 ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. De regulă, în lipsa unor antecedente penale, când inculpatul îşi recunoaşte fapta, magistraţii ieşeni aplică în primă instanţă pedepse cu suspendarea executării. Circumstanţele faptei par să-i fi convins însă pe judecători că această formă de executare a pedepsei nu ar avea niciun efect.

Accidentul în care a fost implicat Norocea s-a produs în dimineaţa zilei de 19 august. Norocea se afla la volanul unui Mercedes-Benz pe DJ 248, deplasându-se dinspre Rond CUG spre Horpaz. În dreptul complexului „Capitol”, pe fondul vitezei, a pierdut controlul asupra volanului în curbă, a părăsit carosabilul şi a lovit o autoutilitară Mercedes încărcată cu pepeni, aflată în parcare. Autoutilitara a fost proiectată mai departe într-un Opel parcat. Accidentul a avut ca urmare rănirea tinerei de 20 de ani de pe bancheta din dreapta şoferului, şi a altor două tinere şi a unui tânăr de pe bancheta din spate. Testarea cu aparatul Dräger a evidenţiat o concentraţie a alcoolului de 0,54‰ în aerul expirat de Norocea. Alcoolemia teoretică, calculată ulterior, era de 1,93‰ în sânge. Norocea a fost arestat preventiv pe 30 august, iar din octombrie a fost plasat sub control judiciar.

Spre sfârşitul lui octombrie, pe când dosarul se afla încă în camera preliminară, Norocea a cerut strămutarea judecării dosarului, invocând existenţa unei „lipse de obiectivitate” la Judecătoria ieşeană. El a adus ca argument faptul că fusese iubitul fiicei unui procuror, ceea ce i-ar fi făcut pe anchetatori să adune probe doar împotriva sa şi să consemneze date false în rechizitoriu. În plus, Norocea avusese o relaţie de cuplu şi cu fiica magistratului desemnat iniţial să-i judece contestaţia la măsura arestării preventive. Argumentele nu i-au convins pe judecători, care au decis ca dosarul să rămână la Iaşi. Sentinţa de condamnare pronunţată de Judecătorie nu este încă definitivă. Radu Norocea a contestat-o, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 20 iulie. 

Comentarii