Raed Arafat: Oamenii au fost păcăliţi. Punct. Trebuie să recunoaştem

luni, 18 octombrie 2021, 08:59
2 MIN
 Raed Arafat: Oamenii au fost păcăliţi. Punct. Trebuie să recunoaştem

În România sunt persoane care vin şi spun în dezbateri televizate inclusiv că pandemia nu există, dar asta se întâmplă pentru că li se pun la dispoziţie platforme ce îi ajută să răspândească astfel de informaţii false, pe care unii oameni, mai simpli, le cred, a declarat, duminică seara, la Digi24, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Sunt oameni care răspândesc ştiri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunţă împotriva oricărei măsuri luate de autorităţi pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existenţa pandemiei, deşi este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat. 

Explicând afirmaţia făcută zilele trecute, când a spus că ar trebui să li se taie microfonul unor astfel de persoane, şeful DSU a arătat că în acest caz deja nu mai este vorba despre dreptul la liberă exprimare, ci s-a ajuns la libertatea de a dezinforma şi de a manipula.

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toţii, dar când îţi ies oameni care n-au nicio bază ştiinţifică şi comentează lucruri la care nu se pricep şi vin cu informaţii false, cu informaţii denaturate, într-o ţară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi – da, continuăm să-i lăsăm să-şi bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească – n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească – respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în ţară. Pentru că, în final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneţi” şi această situaţie deja a avut un impact major în România şi acest impact este ce vedem acum”, a explicat Raed Arafat.

"Oamenii „au fost păcăliţi. Punct. Trebuie să recunoaştem. Au reuşit unii să păcălească populaţia în halul în care numai 30 şi ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 şi ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferenţa a fost păcălită de cei care au minţit şi care au venit cu informaţii false şi au reuşit să le răspândească mult mai bine decât informaţiile corecte sau informaţiile bazate pe ştiinţă, aşa că la acest moment cred că trebuie să stăm toţi şi să ne gândim în linişte, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”, a îndemnat Raed Arafat.

SURSA: digi24.ro

Comentarii