Reacţia ministrului Educaţiei în cazul învăţătorului ieşean: E îngrozitor. M-a revoltat

marți, 05 martie 2019, 18:10
1 MIN
 Reacţia ministrului Educaţiei în cazul învăţătorului ieşean: E îngrozitor. M-a revoltat

Un învăţător din Iaşi a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe facebook şi a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că se impune evaluarea învăţătorului din Iaşi care a corectat lucrarea.

“Regret nespus ce s-a întâmplat şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi dânsa. M-a revoltat şi pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, la Parlament, potrivit Mediafax.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educaţiei în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: “Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu ştie scrie corect româneşte sau nu. Acest lucru aş vrea eu să întreb şi să aflu şi să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut şi pentru mine să văd că un profesor dintr-o şcoală unde elevul se duce să înveţe …Sper să fie un caz singular”.

Comentarii