Recompensă de 2 mil. de dolari, oferită de Washington pentru capturarea a doi hackeri care au piratat bursa

vineri, 24 iulie 2020, 13:40
1 MIN
 Recompensă de 2 mil. de dolari, oferită de Washington pentru capturarea a doi hackeri care au piratat bursa

SUA au anunțat că vor oferi o recompensă în valoare de 2 milioane de dolari pentru orice informație care duce la arestarea a doi hackeri ucraineni, acuzați că au piratat sistemul de securitate al bursei americane.

Potrivit AFP, Statele Unite ale Americii au anunțat miercuri, 22 iulie, că vor oferi două milioane de dolari recompensă pentru orice informație care duce la arestarea a doi ucraineni acuzați că au vândut informații confidențiale după ce au piratat Securities and Exchange Commission, sistemul de securitate folosit de bursa americană.

Cititi si: Un avion a avut un traseu extrem de sinuos până a aterizat pe Aeroportul Iaşi

Artiom Vyacheslavovich Radchenko și Olexandre Vitalievich Ieremenko au fost inculpați în ianuarie 2019, în statul New Jersey, pentru că au furat mii de fișiere informatice de pe calculatoarele Securities and Exchange Commission (SEC). Acestea conțineau inclusiv rezultate trimestriale și anuale ale mai multor companii. Hackerii au vândut ulterior informațiile, înainte ca acestea să fie făcute publice.

Departamentul de Stat, împreună cu Serviciul Secret, oferă acum o recompensă de două milioane de dolari pentru informații care duc la capturarea acestora. Este pentru prima dată când Serviciul Secret oferă o recompensă internațională pentru un caz judecat în SUA.

Comentarii