Reîncepe activitatea bibliotecilor din Iaşi: la BCU se împrumută pentru acasă şi cărţile de la sală

miercuri, 20 mai 2020, 22:40
2 MIN
 Reîncepe activitatea bibliotecilor din Iaşi: la BCU se împrumută pentru acasă şi cărţile de la sală

Începând de luni, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ şi-a reînceput parţial activitatea, iar câteva sute de studenţi au fost deja prezenţi pentru a folosi serviciul de împrumut la domiciliu, mai ales în contextul în care cei din ani terminali sunt pe ultima sută de metri cu realizarea licenţelor sau a disertaţiilor. 

La BCU s-a format o coadă încă de luni, date fiind măsurile de restricţie impuse, însă distanţarea socială s-a respectat şi toţi studenţii au purtat măşti la intrarea în instituţie. Mai mult, conducerea bibliotecii a decis ca toate cărţile care au fost împrumutate înainte de pandemie şi nu au fost returnate la timp să poată fi aduse fără a fi încasate taxe de penalizare pentru întârziere, iar o parte dintre volumele destinate doar pentru împrumutul la sala de lectură vor putea fi luate în condiţii stricte ca împrumut, mai puţin acele cărţi care figurează ca fiind „depozit legal“.

Încet-încet, activitatea mai multor biblioteci universitare din Iaşi s-a mai dezgheţat odată cu intrarea în starea de alertă. Un exemplu relevant în acest caz este al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, unde studenţii din anii terminali pot depune zilele acestea, până pe data de 22 ani, toate cărţile pe care le au de restituit, astfel încât să poată fi finalizată situaţia lor să îşi susţină examenele. Ei pot veni la sediul bibliotecii până la ora 15.30 până pe 22 mai. „Studenţii din ani terminali care au cărţi de restituit se vor prezenta la serviciul Împrumut – demisol. Accesul spre bibliotecă se va face pe uşa de intrare de lângă centrul de multiplicare. Listele studenţilor restanţieri vor putea fi consultate pe paginile facultăţilor de pe siteul universităţii, pe pagina de Facebook a bibliotecii sau prin telefon“, le-a transmis prof.dr. Gilda Eleonora Drăgănescu studenţilor.

Comentarii