Reinterpretarea modernă a casei din copaci. Ce părere aveți despre o astfel de casă?

joi, 06 octombrie 2022, 07:10
2 MIN
 Reinterpretarea modernă a casei din copaci. Ce părere aveți despre o astfel de casă?

Nu toate casele din copaci sunt rustice și simplist realizate. Vă prezentăm o casă la care puteți visa în lunile friguroase care vor urma. Este vorba despre o casă deosebită din Cape Town care dezvoltă această tipologie și dă o cu totul altă importanță confortului, materialelor și detaliilor. Casa Paarman a fost proiectată de studioul Malan Vorster din Africa de Sud și reprezintă o interpretare modernă a casei din copac și a pădurii ce o înconjoară.

Volumetria casei este o formă abstractă care se întrevede din vegetația bogată a arborilor, fiind compusă din patru cilindri ale căror forme amintesc de trunchiurile masive ale copacilor. Asemeni lor, structura grinzilor se desface pentru a susține inelele circulare ce delimitează planșeele superioare. Cele patru module au fost aranjate circular în jurul unei baze pătrate.

Coloanele, brațele și inelele au fost realizate din fâșii de oțel Corten tăiate cu laserul pe dimensiunile necesare. Șipci din lemn de cedru roșu îmbracă la exterior volumele și odată cu trecerea vremii va dezvolta o patină frumoasă care va masca structura printre vegetatie.

Arhitecții au declarat că sursa de inspirație a constituit-o cabana Horace Gifford precum și lucrările arhitectului Kengo Kuma în care dezvoltă percepția asupra spațiilor libere. Grija pentru detalii și materialele folosite au transformat spațiile interioare țn bijuterii arhitecturale, creând o locuință elegantă și confortabilă.

Casa a fost realizată cu vitraje generoase astfel încât lumina naturală să inunde interioale și să permită o legătură vizuală directă cu natura înconjurătoare.

Prinderile dintre elementele verticale din metal și structura din lemn se realizează cu ajutorul unor componente din alamă realizate pe comandă. Mobilierul, precum patul și dulapurile au fost realizate din lemn masiv de stejar a cărui textură completează plăcut paleta de materiale folosită. Pe langă vitrajele generoase, materialele naturale și paleta de culori susțin legatura cu natura.

Casa Paarman are o zonă de zi la primul nivel, un dormitor la al doilea nivel și o terasă deschisă la al treilea, care este și acoperișul. O scară cu forme sculpturale asigură legătura pe verticală între spații. Bovindourile, sub forma unor jumătăți de cilindru găzduiesc o terasă, un loc de luat masa, o baie și o zonă de relaxare. Dedesubtul casei, la nivelul parterului se află un spațiu dedicat cultivării diferitor plante.

Casa este ridicată de la nivelul solului, astfel că musafirii sunt invitați printre coroanele copacilor de unde beneficiază de perspective panoramice ale pădurii și reliefului înconjurător.

 

Comentarii