Rendez-vouz cu Bella Gullden

marți, 10 decembrie 2019, 02:43
2 MIN
 Rendez-vouz cu Bella Gullden

 

Astăzi, de la ora 13:30, România întâlneşte Suedia la Kumamoto, meci important pentru şansele handbalistelor tricolore de calificare la Jocuirle Olimpice

 

 

Una dintre cele mai iubite jucătoare de la CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, alintată de suporteri „Bella” sau chiar „Bellissima” va fi adversara tricolorelor în meciul de astăzi, România – Suedia. Deşi prezenţa la Mondiale centrului suedez, care acum evoluează în Franţa, la Brest Bretagne, era aproape compromisă, din cauza maternităţii, Bella s-a apucat de antrenamente şi l-a convins pe selecţionerul Henrik Signell s-o ia în lot. O altă jucătoare suedeză care evoluează şi acum la CSM, Linnea Torstensson, nu face parte din lotul scandinav, în schimb o vom revedea pe fosta ei colegă de la clubul bucureştean, Nathalie Hagman, extrema dreaptă care joacă la Odense. Faţă de tricolore, care au pornit grupa principală fără vreun punct, nordicele au trei puncte, o victorie cu Japonia (pe care România o va întâlni mâine, de la ora 11:00) şi un neaşteptat egal cu Spania. Conform spuselor suedezului nostru de pe bancă. Tomas Ryde, Cristina Neagu are anumite probleme fizice, dar e greu de crezut că simbolul echipei tricolore, va lipsi. Pentru prezenţa la un turneu preolimpic mai convenabil, România are nevoie de locul IV în grupă, ceea ce înseamnă victorii în cele două jocuri rămase.

Ieri, s-au jucat meciuri doar în grupa principală I, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Cel mai dramatic meci a fost Serbia – Germania, relativ asemănător ca desfăşurare cu România – Ungaria. Echipa Serbiei a avut un final irezistibil şi a câştigat cu 29-28 dintr-o aruncare de la 7 metri obţinută cu cinci secunde înainte de final. Celelalte rezultate au fost: Danemarca – Olanda 27-24 şi Norvegia – Coreea de Sud 36-25. Clasamentul grupei: 1. Norvegia – 6 p; 2.Germania – 5 p; 3.Olanda – 4 p; 4. Serbia – 4 p; 5.Danemarca – 3 p; 6. Coreea de Sud. 2 p.

 

Comentarii