Reorganizare la Universitatea Tehnică: din 10 structuri de şcoală doctorală s-a făcut una

sâmbătă, 17 februarie 2018, 11:19
2 MIN
 Reorganizare la Universitatea Tehnică: din 10 structuri de şcoală doctorală s-a făcut una

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIASI) a finalizat procesul de reorganizare a şcolilor doctorale, care a presupus reunificarea celor 10 astfel de structuri existente în prezent în universitate într-una singură. Acest lucru s-a realizat prin alegerea directorului Consiliului Şcolii doctorale în persoana profesorului universitar dr. ing. Dumitru Nedelcu, alegerile având loc ieri.

Acesta este cadru didactic al Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, având ca domenii de competenţă tehnologiile de mecanică fină şi procesarea şi prelucrarea materialelor compozite. „Îi felicit pe ambii candidaţi la această poziţie pentru că şi-au asumat în intenţie o misiune deloc uşoară, aceea de a uşura tranziţia către o Şcoală doctorală unică şi unită. Ştiu că membrii Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) au cântărit în votul lor rezultatele anterioare, experienţa în managementul colectivelor de cercetare, în organizarea evenimentelor ştiinţifice de anvergură, că au analizat programul managerial propus pentru această poziţie de candidaţi, iar alegerea lor a fost una pe deplin justificată. Îl asigur pe domnul prof.dr.ing. Dumitru Nedelcu că va avea întreg sprijinul conducerii universităţii, implicit al CSUD, pentru proiectele dedicate Şcolii doctorale“, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Prof.dr.ing. Dumitru Nedelcu a precizat că primul lucru pe care îl are în vedere în noua funcţie este deschiderea Conferinţei Şcolii Doctorale. „Este o poziţie care mă onorează. În perioada următoare, în strânsă colaborare cu membrii CSUD şi conducerea universităţii, vom demara această Conferinţă a Şcolii Doctorale, fiindcă vrem să obţinem şi indexarea ISI. Este un instrument util universităţii noastre, iar la ediţia de anul acesta, dat fiind faptul că este şi timpul relativ scurt, am vrea să aducem reprezentanţi din măcar trei-patru alte ţări, pentru a creiona evenimentul şi la nivelul următor“, a precizat profesorul Nedelcu. 

 

 

 

Comentarii