Rețea de canalizare cu 750 de racorduri în Țuțora. Bani prin PNI

marți, 20 iunie 2023, 01:50
1 MIN
 Rețea de canalizare cu 750 de racorduri în Țuțora. Bani prin PNI

Cu 24,33 milioane de lei, ceva mai puțin de valoarea estimată inițial, o asociere de firme din care fac parte Lucimar, Enviro Construct și Casrep și-a adjudecat contractul de proiectare şi construire a reţelei de canalizare în comuna Ţuţora. Obiectivul este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. 

Trei asocieri de firme au concurat în această licitație, contractul fiind atribuit în numai două luni și jumătate. „Proiectul constă în înființarea sistemului centralizat de canalizare a comunei Țuţora, respectiv reţele de canalizare în sistem separativ, ce colectează gravitaţional apele uzate menajere de pe raza comunei, stații de pompare ape uzate, cămine de vane”, precizează anunţul de licitaţie.

În total reţeaua înfiinţată va avea aproape 19 km lungime, distanţă pe care vor fi amplasate 7 staţii de pompare ape uzate. Totodată, sunt propuse 750 de racorduri, realizate prin executarea căminelor de racord la limitele proprietăţilor. Durata contractului va fi de 56 de luni calendaristice, din care două luni pentru proiectare, maxim 18 luni pentru  execuţie (şi asistenţă tehnică din partea proiectantului), şi minim 36 de luni, perioada de garanţie de bună execuţie.

Comentarii