Revocare cu scântei la Aeroport: regia nu mai are director economic

sâmbătă, 06 iulie 2019, 01:50
2 MIN
 Revocare cu scântei la Aeroport: regia nu mai are director economic

Consiliul de Administraţie a decis revocarea contractului de mandat al Monicăi Nichituş. Ea a asigurat, anul trecut, tranziţia de la echipa care a construit pista şi terminalul T3 la cea care administrează acum aerogara.

 

Postul de director economic al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi este vacant. Informaţia ne-a fost confirmată aseară de preşedintele Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea. Monica Nichituş, titulara funcţiei menţionate, nu ne-a răspuns pentru a-şi prezenta punctul de vedere. Preşedintele CA ne-a confirmat ceea ce ne declara directorul general, Cătălin Bulgariu, cu o lună în urmă, respectiv că Nichituş a fost în concediu medical până pe 21 iunie.

Revocarea ei a fost decisă într-o şedinţă de la sfârşitul lunii trecute, motivele imputate fiind mai multe. Cel mai important dintre ele, invocat de Mitică Rebegea, este tergiversarea întocmirii documentaţiei pentru lansarea licitaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie a extinderii platformei de staţionare a avioanelor şi de construire a două căi de rulare.

Procedura a fost lansată abia ieri, la mai bine de şase luni de la acordul obţinut în acest sens în Consiliul Judeţean, căruia îi este subordonat aeroportul. Termenul de depunere a ofertelor este 29 august, iar câştigătorul licitaţiei va trebui să finalizeze extinderea infrastructurii aeroportuare în cel mult 9 luni de la atribuirea contractului. Este vorba de creşterea suprafeţei betonate în aşa fel încât să poată găzdui 13 avioane, faţă de doar 5 acum, şi de construirea celor două bretele, în lungime totală de 623 de metri. De toate acestea va beneficia şi Centrul de mentenanţă al Aerostar, aflat acum în construcţie.

Pe lângă întârzierea lansării procedurii de licitaţie pe platforma de achiziţii publice, Monicăi Nichituş i s-a reproşat că nu şi-a îndeplinit îndatoririle de serviciu. Ea ar fi trebuit să prezinte şi un plan de tarifare a serviciilor aeroportuare, lucru pe care însă nu l-a făcut. Aceasta pare să fi fost picătura care a umplut paharul: în aceeaşi şedinţă a administratorilor Aeroportului în care trebuia să prezinte planul i-a fost revocat mandatul. Nichituş nu a fost prezentă.

Amintim că, după „suspendarea“ contractului de mandat al lui Alexandru Anghel, la sfârşitul lui decembrie 2017, Monica Nichituş a preluat conducerea interimară a Aeroportului. Ea a asigurat interimatul până la organizarea concursului de director general – care, aşa cum se ştie, a desemnat noul şef al aerogării abia la a doua rundă, în mai anul trecut. Tot atunci, ea a preluat contractul pentru conducerea Direcţiei economice, după un concurs în care nu a avut contracandidaţi. 

Comentarii