Ridicarea lui Mihăiţă: din culisele cu fum aromatizat de la mansarda din centru

joi, 15 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Ridicarea lui Mihăiţă: din culisele cu fum aromatizat de la mansarda din centru

Hmm, oare cum de nu s-a scos şi ieri nea Mihăiţă cu vreo declaraţie de-aia faină, la fel ca acum trei zile, cum că el a făcut plângere la DIICOT şi de-aia au venit băieţii ăia mascaţi şi l-au săltat cu Duster-ul la audieri? 

Dar, haidaţi, cât e glumă îi panaramă: să trecem la treburi mai serioase, că vuieşte târgul după evenimentele de ieri, nu alta, şi musai să vă spunem câte ceva din culisele alea parfumate cu chestii aromate şi nu numai, printre pipiţe de consum. Nu, nu glumim deloc, stimaţi telespectatori. Iar dacă ieri încă nu aţi reuşit să faceţi legătura între cele care s-au vehiculat, adicătelea de unde până unde are a face afacerea “Veranda” cu mai mulţi băieţi de la cumătrie, ăia din zona imobiliarilor cu fumuri în nas, ei bine, ia’n cetiţi şi vă cruciţi despre câteva chestiuni de care se vorbeşte de mai multă vreme prin târg, în şoaptă şi cu mâna la gură!

De-un par egzamplu, faptul că în vizor e afacerea Veranda, aia prin care s-ar fi ridicat ilegal un restaurant de lux deasupra Halei, cică printr-un şmen în acte, asta se cam ştia. Nu ştim însă cât se ştia că la acel restaurant cică era un despărţământ special amenajat, unde mai toţi băieţii de la cumătrie, între care adesea era prezent şi jupânul de la Roznovanu (faza cu poşetuţa lui Peni, dacă vă mai aduceţi aminte, e de-aicea), veneau la mici dezmăţuri stropite cu absolut de toate, başca cu nişte chestiuni pe care cu greu vi le-aţi imagina, la câtă moralitate plutea în atmosfera greu încărcată cu aburi şi fumuri ciudate.

Dar nu trebuie să vă gândiţi că aicea doar se cheltuiau bănuţi, ci zice-se că şi se produceau. În speţă, băieţii adunaţi aicea puneau totodată la cale şi marile tunuri, cu aprobare. Ei, ce-aţi zice voi dacă ce s-a pus la cale acolo de-a lungul timpului ar fi ajuns, mot-a-mot, pe un anume suport, la urechile lui Bau-Bau Horodniceanu, hă? Întrebăm, că doar ce ne costă?

PS1: Ce putea mai bun să facă fostul şef de promoţie când era ridicat de DIICOT (foto) decât să se hlizească? Vorba aia inteligentă: ca deşteapta pe pod…

PS2: Ieri dimineaţă, la descinderea mascaţilor la Primărie, cică odată cu aceştia ar fi sosit acolo şi un grup de elevi colindători. „Băi copii, hai, veniți şi voi mâine, că acum este de treabă, da?”, li s-a spus. Pff…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii